joi, februarie 14, 2008

Care este visul tau?



"Iata ca vine fauritorul de visuri! Veniti acum, sa-l omoram..." Genesa 37:19-20


Toti avem visuri Dar care este visul tau? Daca ai putea face orice, care ar fi acel lucru? Majoritatea dintre noi nu au mari realizari pentru ca renuntam, dam gres, ne abatem de pe cale, ne potincnim sau avem visuri prea marunte. Doar doua lucruri iti stau in cale: capacitatea de a visa si infapturiea visului. Ai indraznit sa visezi cu adevarat? Ceea ce ai la indemana nu este vis. Daca nu te provoaca, daca nu te costa ceva sau daca nu implica risc, acela nu este vis. Visele te schimba asa cum schimba si lumea din jurul tau.


Poate iti pleci urechea la parerile critice ale omenilor. Mai tii minte viata lui Iosif? Ei au spus: "Iata ca vine fauritorul de visuri! Veniti acum, sa-l omoram...". Cei care nu isi urmeaza propriul lor vis sunt de regula primii care ii critieca pe cei care nu au vise. Asadar de cine vei asculta?


Poate iti este teama de visuri prea mari. Nu vrei sa dai gres. Nimeni nu vrea. Dar "viata ferita de pericole" te duce la regret. Theodore Roosevelt a spus: "Ese cu mult mai bine sa -ti doresti lucruri marete, sa ai parte de victorii triumfale, chiar daca sunt asistate de esec, decat sa fi in rand cu acele biete suflete care nici nu se bucura nici nu sufera prea mult fiindca traiesc intr-o lumina gri care nu cunoaste nici victoria nici infrangerea."


Care este cel mai rau lucru care ti se poate intampla daca iti urmezi visul si nu ti-l implinesti? Ajungi de unde ai pornit. Si care este cel mai bun lucru care ti se poate intampla? Poti ajunge in noi taramuri, te poti bucura de noi binecuvantari si poti trai viata pe care o doreste Dumnezeu pentru tine! (CLDpt Astazi)


"Stiu Doamne, ca soarta omului nu este in puterea lui; nici nu sta in puterea omului, cand umbla sa-si indrepte pasii spre tinta." Ieremia 10:23

Pastreaza ritmul ! (III)




"Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu pirvire la voi..." Ieremia 29:11

Nu exista nici un lucru care sa-L socheze pe Dumnezeu sau care sa-L ia prin surprindere. N-a intrat in panica la pacatul lui Adam. Nu s-a inspaimantat cand lumea a devenit atat de pacatoasa inacat a trebuit sa trimita potopul pentru a o curata si pentru a incepe din nou. Sodoma si Gomora nu L-au uluit. Cand Iona a fost inghitit de balena, Dumnezeu nu a fost socat. De ce? Pentru ca Dumnezeu are mereu un plan. Are unul si pentru viata ta. Este detaliat, sincronizat, bine uns, perfect orchestrat, iar cand il vei intelge in totalitate vei ramane cu rasuflarea taiata.
Biblia spune ca are planuri " de pace si nu de nenorocire", pentru a ne da " un viitor si o nadejde."

Insa uneori, este dificil sa vedem mana lui Dumnezeu la lucru, mai ales cand necazurile bat la usa, sub forma unui diagnostic ce te ingrozeste, a unui copil fugit de acasa,a unui partener care doreste divortul sau sub forma unui dezechilibru financiar, de pe urma caruia nu mai esti sigur ca ai sa-ti revii.

Cand criza prin care treci te face sa-ti doresti sa abandonezi, nu uita:
problemele noastre devin oportunitaitle lui Dumnezeu. Lui ii face placere sa transforme greselile noastre cele mai grave in seminte de nepretuit ale intelepciunii; ranile si sangerarile in binecuvantari si cele mai adanci temeri intr-o credinta de neclintit - in momentul in care incepem sa vedem aceste lucruri ca pe elemente constituente ale maretului Sau plan.


Azi Dumnezeu doreste sa-si aduca telurile in prim planul vietii tale, in modalitati care te vor uimi.
Asa ca, pastreaza ritmul, increde-te in El si nu face loc descurajarilor, indiferent de ce s-ar intampla!"
(Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi)

Pastreaza ritmul (II)




" Caci este o prorocie, a carei vreme este hotarata..." Habacuc 2:3

Stai! Mergi in fatza lui Dumnezeu! Si cand faci asta te asteapta necazuri! Viziunile au o anume vreme hotarata, si trebuie sa o cunosti.

De multe ori nu ne urmam visurile pentru ca ne ste teama de esec; este mai usor sa le hranim in taina, nu in fatza celor ce ne-ar putea ridiculiza.

Chuck Swindoll a spus: Aripile de vultur ni s-au transformat in aripi de papagal. Multumiti sa stam in banca noastra la biserica si sa repetam cuvinte religioase, devenim niste pasari colorate strident, molcute, cu ciocuri mari si capete mici. Am avea nevoie de o vedere mai ascutita si aripi largi cu care sa plutim...pentru a explora nemarginirea Imparatiei."

Ia aminte: "Incredinteaza-ti lucrarile in mana Domnului, si iti vor izbuti planurile" Proverbele 16:3
Dumnezeu este cel care ne da curaj, si ne intinde o plasa sigura sub sarma pe care ne este teama sa pasim.

Cand ne bazam pe Dumnezeu ca sa ne indrepte pasii: " Inimia omului se gandeste pe ce cale sa mearga, dar Domnul ii indreapta pasii. " Proverbele 16:9, El ne va intari astfel incat sa facem ceea ce n-am mai facut niciodata. El ne ofera taria de a face primul pas.

Nu uita, a te lasa "expus" poaste fi un lucru infricosator, insa acest lucru aduce cele mai bune roade. Chiar daca crezi ca visul tau a murit, Hristos il poate reinvia cu un cuvant. Iti mai aduci aminte de Lazar? Ei bine, Hristosul care l-a inapoiat familiei sale, viu si sanatos, este si azi activ! De fapt, poate asteapta sa faci o "mutare" astfel incat sa infaptuiasca pentru tine un miracol.
Asa ca ridica-te si actioneaza !
(Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi)

Pastreaza ritmul (I)



"...La vremea indurarii te voi asculta, si in ziua mantuirii te voi ajuta..." Isaia 49:8

La fel cum exista un ritm al vietii fizice, exista si unul al trairii spirituale, pe care il determina Dumnezeu. Dumnezeu are un plan si un moment anume pentru aplicarea lui. Uneori actioneza brusc. Insa de obicei trebuie sa te pregateasca pentru schimbarile pe care le are in plan.


De multe ori va incepe prin a-ti desclesta degetele de pe careiera cre-ti oferea securitate, de pe caminul in care erai investit sau de pe relatia pe care o considerai de lunga durata. Apoi iti ofera pasiune de a urmari noi idealuri, iar nu dupa mult timp, te gandesti: " Stai putin. Aceste visuri nu vor fi niciodata implinite din pozitia mea actuala". Si astfel dorinta de schimbare se inradacineaza. Apoi vine asteptarea. De ce? Pentru ca este nevoie de timp pentru ca schimbarea sa produca rezultatele maxime.


In tot acest timp, Dumnezeu:
a) incepe sa-ti vindece trecutul, astfel incat sa nu-ti polueze viitorul
b) iti extinde cunostintele, asa incat sa fi mai bine pregatit
c) iti dezvolta caracterul.

Desi Dumnezeu spune:" Cel mai mic se va face o mie, si cel mai neinsemnat un neam puternic. Eu, Domnul, voi grabi aceste lucruri, la vremea lor." Isaia 60:22, nu-I apreciem sincronizarea decat dupa limpezirea apelor.

Oricum, un lucru este cert: daca-I permiti lui Dumnezeu sa-si indeplineasca planul dupa propria "planificare", vei avea parte de cel mai mari satisfacti. Si nu uita, este mai usor sa afli cand este vremea schimbarii daca esti familiar cu "ritmul lui Dumnezeu". Asta inseamna uneori indiferenta fata de straclucirea lumii sau fata de sfaturile prietenilor bine intentionati. Insa rezultatele finale intotdeauna merita efortul!
(Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi)

Increde-te in sincronizarea lui Dumnezeu!



" Adevarat, adevarat, va spun ca, daca grauntele de grau, care a cazut pe pamant, nu moare, ramane singur; dar daca moare, aduce multa roada. Cine isi iubeste viata, o va pierde; si cine isi uraste viata in lumea aceasta, o va pastra pentru viata vesnica. Daca Imi slujeste cineva, sa Ma urmeze; si unde sunt Eu, acolo va fi si slujitorul Meu. Daca Imi slujeste cineva, Tatal il va cinsti." Ioan 12:24-26

Graul nu poate fi plantat si recoltat in acelasi anotimp. Pentru a incolti si a se reproduce, samanta trebuie plantata adanc, in pamant, acolo unde nu o zareste nimeni. Acolo sufera o transformare completa de-alungul anotimpurilor, fiind hranita de sol, apa si caldura soarelui.

La fel, scopurile lui Dumnezeu pentru viata ta nu pot fi "grabite". Le poti doar purta, permitandu-le sa se dezvolte, recoltandu-le apoi la momentul ales de El. "Gestatia" este o parte indispensabila a ciclului vietii. Singura diferenta este ca, in problema discutata aici, nu cunosti exact modalitatea si /sau momentul in care "samanta" plantata de Dumnezeu va prinde viata, insa stii, in adancul tau ca acel moment va veni. Cand Dumnezeu "planteaza " un vis in inima ta, incepe sa te pregateasca pentru implinirea acestuia. Iti intareste caracterul si iti intareste radacinile spirituale.

Dar, pentru ca nu putem aprecia momentul in care va prinde viata, devenim frustrati si incercam sa grabim lucrurile. Ar putea trece spatamani, luni sau chiar ani din momentul in care vei simti ceva frematand in tine si pana la clipa nasterii "semintei" plantate in tine.

Porti in tine ceva ce nu poate fi "recoltata" imediat? Ceva ce necesita hranire si ingrijire inainte de a rodi? Daca raspunsul este "da", nu ucide acel lucru incercand sa-l aduci la viata prematur. In schimb, increde-te in sincronizarea lui Dumnezeu. Nu extisa nici o afirmatie in Scriptura, care sa afirme ca Dumnezeu a intarziat vreodata. Intre timp, pregateste-ti inima. Cum? Desprinzandu-te de cele atitudini si relatii care opresc dezvoltarea "semintei" si in ultima instanta, a recoltei pe care aceasta o va produce.
(Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi - alta editie)

What Jesus did? for Feb. 14



Persecuted! - Matthew 5:10-12

What great blessings there are for the people that are treated badly for doing good! The kingdom of heaven belongs to them. "People will say bad things against you and hurt you. They will lie and say all kinds of evil things against you because you follow Me. But when people do those things to you, know that God will bless you. Be happy and glad. You have a great reward waiting for you in heaven. People did those same bad things to the prophets that lived before you. (ERV)



Key Thought
You mean we are really blessed by being persecuted for doing what is good and by being insulted for being righteous? Now that's hard to take! Seeing ourselves blessed by God in such times is very tough. How can we be glad when we are persecuted, spoken about badly, and have evil lies told about us when we are trying to do good? But that is exactly what we see in the book of Acts.




The early disciples considered it a privilege to suffer for the name of Jesus. In his first letter, Peter is constantly reminding believers to make sure that if they are going to suffer, they suffer because they have done what is right, not what is wrong. You see, the journey of discipleship is about developing the character of Christ and carrying on the great tradition of faithfulness demonstrated by the prophets.




If they faced persecution for doing right, shouldn't we think we will? Even more, history has repeatedly reminded us that those who suffer to bring a blessing to others have a witness that cannot be silenced. That's why God is not ashamed to be called their God and why the Kingdom of Heaven belongs to them. More than just being happy, Jesus said these people will have a great reward!



Today's Prayer
Holy God and Righteous Father, thank you for reminding me that the first goal in my life is not to be protected, but to be used to share your grace. Help me to know that being persecuted for doing what is right is following in the steps of Jesus. Give me the courage and the passion to help lead others to the wonderful discovery of You, Your grace, and Your great reward. In Jesus' name I pray. Amen.