joi, aprilie 30, 2009

DUMNEZEU ESTE MAI MARE DECAT ORICE ÎMPOTRIVIRE SAU RIDICULIZARE


- „Când a auzit Sanbalat că zidim iarăşi zidul, s-a mâniat şi s-a supărat foarte tare. Şi-a bătut joc de Iudei, şi a zis înaintea fraţilor săi şi înaintea ostaşilor Samariei: "La ce lucrează aceşti Iudei neputincioşi? Oare vor fi lăsaţi să lucreze? Oare vor jertfi? Oare vor isprăvi? Oare vor da ei viaţă unor pietre înmormântate sub mormane de praf şi arse de foc?" Neemia 4:1-2 -



Nu este un lucru neobişnuit ca cineva care s-a angajat să facă lucruri mari pentru Dumnezeu, să ajungă ridiculizat şi batjocorit de ceilalţi pentru lucrarea pe care o face. Neemia a ştiut ceea ce înseamnă această batjocoră.

Atunci cînd Neemia şi iudeii care îl însoţeau s-au angajat să reconstruiască zidurile Ierusalimului, lucrarea lor a fost desconsiderată, iar vrăjmaşii lor şi-au bătut joc de ei, luîndu-i în derîdere.

Deşi au fost făcuţi slabi şi neputincioşi, Neemia şi cei cu care el lucra au continuat să lucreze cu aceeaşi dăruire, fiindcă ştiau că Dumnezeu este mai mare decît orice batjocură şi împotrivire pe care ei o îndurau.

Cînd te vei angaja să faci ceva pentru Domnul, se poate să fii batjocorit şi bîrfit în acelaşi fel. Indiferent dacă eşti elev, student sau adult, dacă nu te alături celorlalţi în ceea ce ei fac, mai devreme sau mai tîrziu, vei deveni o ţintă a criticismului. Lumea te va considera slab, neputincios şi demodat.

Indiferent însă, de felul în care eşti privit de cei din jurul tău, îndemnul meu pentru tine în această zi este, fii tare şi ia o decizie fermă de a rămîne statornic în ceea ce ai început să faci pentru Domnul. Nu te lăsa influenţat de criticism sau de batjocură.

Dacă vei rămîne statornic, Dumnezeu îţi va da puterea de care ai nevoie pentru a îndura totul!




DUMNEZEU ESTE MAI MARE DECAT ORICE ÎMPOTRIVIRE SAU RIDICULIZARE PE CARE VA TREBUI SĂ O ÎNDURI! Misiune.ro 2009