marți, iunie 03, 2008

Nu stii??????? N-ai auzit??????

Hei copii...au inceput examenele !!! :)

Nu uitati sursa noastra de putere ! :)

Si pentru cei care pe la sfarsitul lunii vor incepe BAC-ul...acelasi principiu ! :)


Isaia 40

27
"Pentru ce zici tu, Iacove, pentru ce zici tu, Israele: ,Soarta mea este ascunsă dinaintea Domnului, şi dreptul meu este trecut cu vederea înaintea Dumnezeului meu?'


28 Nu ştii? N-ai auzit?

Dumnezeul cel veşnic, Domnul a făcut marginile pământului. El nu oboseşte, nici nu osteneşte; priceperea Lui nu poate fi pătrunsă.


29
El dă tărie celui obosit, şi măreşte puterea celui ce cade în leşin.

30
Flăcăii obosesc şi ostenesc, chiar tinerii se clatină;



31
dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc."


Si Psalmistul ajunge la aceeasi concluzie:


Psalmul 147

4 El socoteşte numărul stelelor, şi le dă nume la toate. (iti dai seama? )

5 Mare este Domnul nostru şi puternic prin tăria Lui, priceperea Lui este fără margini.

6
Domnul sprijineşte pe cei nenorociţi, şi doboară pe cei răi la pământ.

10 Nu de puterea calului Se bucură El, nu-Şi găseşte plăcerea în picioarele omului.



PE CINE IUBESTE DUMNEZEU?

11
Domnul iubeşte pe cei ce se tem de El, pe cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui.




Ego - centrat si ego - dezbinat



Iacov 2:8-9


"Daca impliniti Legea imparateasca, potrivit Scripturii: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti " , bine faceti. Dar daca aveti in vedere fata omului, faceti un pacat, si sunteti osanditi de Lege ca niste calcatori de lege."


Romani 12:3

"Prin harul care mi-a fost dat, eu spun fiecaruia dintre voi, sa nu aiba despre sine o parere mai inalta decat se cuvine; ci sa aiba simtiri cumpatate despre sine, potrivit cu masura de credinta , pe care a impartit-o Dumnezeu fiecaruia."



Romani 12:10

"Iubiti-va unii pe altii cu o dragoste frateasca. In cinste, fiecare sa dea intaietate altuia."



Romani 12:16

"Aveti aceleasi simtaminte unii fata de altii. Nu umblati dupa lucrurile inalte, ci ramaneti la cele smerite. Sa nu va socotiti singuri intelepti."


Romani 13:9-10

"De fapt: "Sa nu preacurvesti, sa nu furi, sa nu faci nici o marturisire mincinoasa, sa nu poftesti ", si orice alta porunca mai poate fi, se cuprind in porunca aceasta : "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti." Dragostea nu face rau aproapelui: dragostea, deci , este implinirea Legii. "







Legea pe care o descopar si de care sunt infranti indivizi, grupuri si natiuni atunci cand devin egocentrici este aceasta: "Oricine isi va salva viata o va pierde".

Cu alte cuvinte, concentreaza-te asupra ta insuti si te vei destrama in bucati nu numai spiritual, ci si din punct de vedere material si fizic.


Motivul pentru care se intampla astfel este evident. Cele trei impulsuri sau instincte care ne domina sunt eul, sexul si instinctul de turma, sau instinctul social.


Este evidentca instinctul egoist este indreptat catre sine insusi; instinctul social este indreptat catre ceilalti; instinctul sexual este indreptat in parte catre sine si in parte spre altul.


Asa
ca , de fapt, exista doua instincte motrice - cel egoist si cel altruist, cel indreptat spre sine si cel indreptat spre ceilalti. Ambele trebuie satisfacute in proportie justa - in caz contrar, viata devine frustrare si nefericire.


Sunt
oameni care cred ca crestinismul ii invata ca trebuie sa-i iubeasca pe altii dar nu si pe ei insisi. E o greseala. Crestinismul propovaduieste dragostea de sine: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti."


Daca nu te iubesti pe tine, nu te dezvolti. Asa ca toate incercarile de a elimina eul sfarsesc in ipocrizie si in dezastru. Daca iti dai eul pe usa afara, el se va intoarce pe fereastra si poate sub forma deghizata.


Vorbind cinstit si sincer, tu trebuie sa te iubesti pe tine insuti, dar nu ca stapan, ci ca slujitor - caci eul este un slujitor minunat, dar un stapan inspaimantator.

Aceia care ii iubesc pe altii fara sa se iubeasca pe sine, permitandu-le in felul acesta altora sa le acapareze viata, sa-i stoarca de toata energia, au un sfarsit dezastruos.

Pe de alta parte, daca omul isi organizeaza viata in jurul lui insusi devine egocentric si atunci, e absolut sigur, dezastrul va fi de partea lui.

Pronunta Dumnezeu o judecata din ceruri asupra acelei vieti? Nu tocmai; judecata are loc si prin insesi legile inerente fiintei omenesti: persoana respectiva se trezeste a fi in razboi cu sine insasi.


Instinctul sau altruist este frustrat si nedezvoltat; si, din aceasta cauza, omul este nesatisfacut si nefericit. Probabil ca nu-si da seama ce-i rau, ce nu e in regula cu sine.


Maladia este insa simpla; el este o casa dezbinata impotriva ei insesi si, din aceasta cauza, o casa fara durabilitate.


Orice persoana egocentrica este o persoana care incearca imposibilul - sa traiasca impotriva ei insasi.



O, Dumnezeule, Tata, vad ca Ti-ai tesut legile in tesatura fiintei mele. Ce prostie din partea mea sa incerc a trai impotriva acestor legi si sa cred ca voi fi in stare sa o scot la capat continuand astfel! Iarta-mi prostia de a fi in razboi cu mine insumi si prin aceasta cu Tine. Amin!


E. Stanley Jones - "Viata din abundenta"