luni, aprilie 14, 2008

Femeia? Cum? Barbatul? Cum? De ce?...raspunsuri :Viata acestei lumi este alcatuita din doua loturi: treburile obstesti si treburile casnice. Dumnezeu a facut doua parti: femeii i-a dat îndrumarea casei, barbatului, toate treburile Statului, cele privitoare le negustorie, judecatile, treburile militare si celelalte ranguri obstesti.
*
Femeia nu poate mânui arma - ea poate sa tina si sa chiverniseasca asa cum se cuvine toate cele casnice.

*Ea nu-si poate da întotdeauna parerea într-o problema obsteasca, - ci numai în camin, unde, de atâtea ori este mai buna decât barbatul.

* Ea nu poate îndruma cum se cuvine treburile Statului, dar poate creste, cuviincios, copiii.

Poate vedea preluarile servitorilor, le poate supraveghea treaba, dând barbatului toata linistea, despovarându-i de orice grija dinlauntru, - poate avea grija camarii, pregatirea meselor, întretinerea vesmintelor si toate celelalte treburi de care nu se cade a se îndeletnici barbatul; înca un semn al întelepciunii si-a orânduirii dumnezeiesti este si acesta ca acela care-i în stare de a face lucrarile însemnate, sa nu le poata face pe cele mai mici, în care se arata neîndemânatic, ca, în felul acesta, femeia sa aiba un rost însemnat.

Daca Dumnezeu l-ar fi facut pe barbat îndemânatic în toate aspectele vietii, femeia ar fi fost marginalizata. Dimpotriva, daca ar fi dat îndemânare femeilor la treburile cele mai însemnate si mai folositoare, le-ar fi facut sa se trufeasca.


Cugetând a întemeia pacea si pastrând fiecaruia locul cuvenit, El a facut din viata noastra o armonie, dând fiecaruia ce-i este de folos. Barbatul care-si petrece cea mai mare parte din timp în viata publica, este prins de treburile obstei.


Femeia, stând la ea acasa, ca într-o scoala a întelepciunii, reculegându-se în ea însasi, are putinta sa se dedea rugaciunii, citirilor pioase si alte întelepte îndeletniciri.

Dupa cum cei ce salasluiesc în pustie, nu sunt tulburati de nimeni, tot asemenea femeia, traind mereu în camin, se poate bucura de o pace fara sfârsit. Ea poate asadar, sa savârseasca, pe socoteala ei, întelepciunea. Poate, când barbatul vine tulburat, sa-l potoleasca, sa-i aduca linistea, sa-i departeze din suflet grijile cele închipuite, cugetele de mânie, si sa-l trimita iarasi la treburile lui despovarat de cele rele - ducând cu el cele bune câstigate acasa.

Nimeni nu are o putere mai mare întru a desavârsi un barbat si a-i mladia sufletul cum vrea, decât o femeie pioasa si înteleapta.

Asemenea, de la nimeni altul: stapân, judecator, nu va primi mustrari sau sfaturi cu bunavointa un barbat, ca de la femeia lui; va fi pentru el chiar o placere sa fie mustrat de ea, din pricina iubirii pe care el o are pentru aceea care-l sfatuieste.

As putea arata multi barbati, aspri si neprimitori de mustrari, care au fost, în felul acesta, mult îmbunatatiti de sotiile lor.


Femeia, care împarte cu barbatul ei si masa si patul, care-i mama copiilor lor, care stie treburile cele vazute si cele tainice ale lui si toate celelalte, care-i este alaturi întru toate, care tine de el ca trupul de cap, daca-i înteleapta si stie cum sa se poarte, va veghea mult mai bine si mai folositor decât oricine ar fi, asupra tovarasului vietii ei. Poftesc pe femei la o asemenea lucrare - sa fie barbatilor lor bune sfatuitoare…

"Cuvinte alese"-Sf. Ioan Gura de Aur

Femeia - frumusete de caracter
Mesajul meu este un protest disperat la aceasta mentalitate a lumii in care traim. Tot mai des femeia este asociata cu frumusetea si ce e mai ingrijorator, cu sexul. Femeia si-a perdut menirea pe acest pamant.


Conceptia denaturata a lumii in care traim creeaza o imagine tot mai hidoasa a femeii, ceea ce o duce spre o existenta mizera si un cuget manjit de pacat. Femeia a fost transformata intr-un obiect de o senzualitate maxima menit sa produca placere. Haideti sa o spunem deschis, acesta este PACAT.


Este revoltator faptul ca acest virus a reusit sa patrunda si in lumea crestina. Incercam sa fim cat mai atragatoare prin impodobirea trupului sau prin dezgolirea acestuia. Incepem sa ne asemanam din ce in ce mai mult cu lumea. Dar oare aceasta asteapta Dumnezeu de la noi? Aceasta este imaginea cu care trebuie sa ne afisam in societate?


Pentru a avea curaj, va invit sa facem o scurta retrospectiva asupra marilor femei ale Bibliei si sa vedem care sunt caracteristicile care ar trebui sa ne insufleteasca. Sa vedem cum s-au comportat acestea in diferite imprejurari si sa urmam exemplul lor.SARA sotia lui Avraam, a fost mijlocul prin care Dumnezeu a decis sa-si implineasca promisiunea de a avea un popor .A fost folosita de Dumnezeu in scopuri sfinte. Cu o exceptie in care a esuat, Sara a fost un model de conduita si de respect fata de cel care ii era sot, numindu-l ,,domnul meu’’, era supusa si devotata.


ANAa fost o femeie a rugaciunii, nu se indeletnicea cu shopping-ul. Ea stia ce isi doreste si insista tot timpul in rugaciuni staruitoare inaintea lui Dumnezeu pentru a primi un fiu. Este un exemplu extraordinar de rabdare si staruinta in rugaciune.


TABITAo ucenica (Fapte 9.36). A fost dedicata slujirii Domnului. Aceasta a fost prioritatea numarul 1 in viata ei. Nu avea o pozitie sociala de mare succes, nu era invatata, dar avea ceva mai de pret ,,facea o multime de fapte bune si milostenii’’. Avea ocupatii tipic feminine: croia haine pentru vaduve, vizita pe bolnavi si pe cei singuri. Trebuie sa intelegem ca aceste munci nu sunt demodate, invechite. Chiar si muncile zilnice de acasa precum gatitul, spalatul rufelor si a vaselor, lucrul in gradina, grija de copii, aceasta onoreaza o femeie nu o injosesc.ESTERA o femeie de mare caracter hotarata sa reziste oricarei incercari. O regina care se dedica timp de trei zile si trei nopti, postului si rugaciunii pentru a-si salva poporul sau de la pieire. O femeie de o frumusete trupeasca si sufleteasca. Totusi frumusetea ei nu statea in imbracaminte, accesorii sau alte elemente menite sa atraga privirile. NU! Frumusetea ei statea in CARACTER. Ceea ce o deosebea pe Estera de celelalte fete era bogatia caracterului sau. Frumusetea din inima, i se rasfrangea pe chipul ei. Prin aceasta a reusit sa indrepte inima imparatului catre ea.


Va indemn sa ne unim pentru a strapunge lumea cu adevarul Scripturii. Sa traim ca niste femei adevarate si sa fim exemplu pentru cei din jur. Sa fim mai bune, mai curate si mai miloase. Intr-un cuvant sa fim mai feminine. Sa fim un glas catre lume, spre un model de frumusete sfant!

Estera Petrus

Un comentariu (Anca Bordea)

E asa de adevarat!!! Femeia a intrat pe un teritoriu de unde nu isi mai poate defini identitatea si valoarea...e important pentru o femeie sa fie frumoasa, ca femeie aşa consider! Dar ce fel de frumuseţe aratăm lumii acesteia? Petru, când vorbeşte despre podoabe, nu ne spune să nu fim împodobite, ci podoaba noastră să fie diferită adică "omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit care este de mare preţ în ochii lui Dumnezeu"1 Petru 3:4. sunt minunate femeile care ascultă de Petru şi le poţi recunoaşte din milioane, şi sunt apreciate, de asta sunt sigură.

What Jesus Did! - True Friends
Jesus got into a boat and went back across the lake to his own town. Some people brought to Jesus a man that was paralyzed (crippled). The man was lying on a mat. Jesus saw that these people had much faith. So Jesus said to the paralyzed man, "Young man, you'll be glad to hear this! Your sins are forgiven." Some of the teachers of the law heard this. They said to themselves, "This man (Jesus) talks like he is God--that is blasphemy. "
- Matthew 9:1-3 (ERV)THOUGHT:

* True friends are friends that help us find Jesus and let him minister to our needs and brokenness.

Like the unnamed friends in this story, we must come to realize that the best thing we can do for a friend is help that friend come to Jesus.

* Our faith can make a huge difference in the lives of those closest to us.

What's so amazing about Jesus is that he ministers to our real need, not just our apparent need.

* The key is finding him, and helping others find him.

* He'll do the rest, working his will in our lives if we're truly willing to let him take control of our own.

* Of course, he will work on what we most need, not necessarily what we most want.

Unfortunately, there will always be those who will criticize us, along with Jesus, for doing his work.

"It doesn't fit the way things are 'normally' done," they would accuse.

* "Precisely," I imagine Jesus saying, "something needs to be done differently enough to be truly redemptive. That's why I came!"
PRAYER:

Holy and generous God, I surrender to you all of my life. I confess that there are parts of my life and my heart that I sometimes try to keep hidden from you. But this story of Jesus reminds me that the only person I'm fooling and hurting is
myself. Heal
what is broken in me
. Take a look at it all, and humble me gently and remake me by your redemptive grace. In the name of Jesus Christ I pray. Amen.Related Scriptures:


These two men followed Jesus after they heard about Jesus from John. One of these two men was named Andrew. Andrew was Simon Peter's brother. The first thing Andrew did was to go find his brother, Simon. Andrew said to Simon, "We have found the Messiah." ("Messiah" means "Christ. ") Then Andrew brought Simon to Jesus. Jesus looked at Simon and said, "You are Simon, the son of John. You will be called Cephas." ("Cephas" means "Peter. ") - John 1:40-42


A friend loves at all times. A true brother always supports you, even in times of trouble. - Proverbs 17:17


Some friends are fun to be with. But a close friend can be even better than a brother. - Proverbs 18:24

What Jesus Did! - Driven AwayThe men that had the work of caring for the pigs ran away. They went into town and told the people what happened. They told about all that happened with the pigs and with the men that had demons. Then the whole town went out to see Jesus. When the people saw Jesus, they begged him to leave their area.
- Matthew 8:33-34 (ERV)


THOUGHT:

The status quo is very powerful!

* We would rather things not change if they are going to threaten us or our livelihood, even though that change might mean something better for others.

* We would rather things not change when the change makes us look at things differently or forces us to treat others differently at our expense.

* We would rather things not change if we don't understand the change or the reason for the change.

So we had better not be overly quick to pass judgment on the folks who asked Jesus to leave.

Change makes most of us uncomfortable in one way or another.

* Jesus' goal, however, isn't merely change; he is about deliverance, blessing, and transformation.

* He wants us to be transformed by the Holy Spirit to become more like him.

* That is his goal; and if we seek him as Lord, his transformation in us will be every bit as dramatic over time as it was with the men who had demons.

*** So the question is, do you want him to leave you alone or to leave you changed? ***PRAYER:

Righteous God, forgive me when I see the irritating things in others rather than their need for salvation. I know that your work of transformation needs to continue in me, so that I might live for you in today's world. Change my heart, my behavior, and my thoughts to be like my Savior. In Jesus' name I pray. Amen.
Related Scriptures:

* My little children, again I feel pain for you like a mother feels when she gives birth.

* I will feel this until you truly become like Christ.

* So we continue to tell people about Christ.

* We use all wisdom to counsel every person and teach every person.

* We are trying to bring all people before God as people who have grown to be spiritually mature in Christ.

** To do this, I work and struggle using the great strength that Christ gives me. That strength is working in my life. - Colossians 1:28-29; Galatians 4:19A student is not better than his teacher. But when the student has fully learned, then he will be like his teacher. - Luke 6:40And our faces are not covered. We all show the Lord's glory. We are being changed to be like him. This change in us brings more and more glory. This glory comes from the Lord, who is the Spirit. - 2 Corinthians 3:18