joi, februarie 14, 2008

Care este visul tau?



"Iata ca vine fauritorul de visuri! Veniti acum, sa-l omoram..." Genesa 37:19-20


Toti avem visuri Dar care este visul tau? Daca ai putea face orice, care ar fi acel lucru? Majoritatea dintre noi nu au mari realizari pentru ca renuntam, dam gres, ne abatem de pe cale, ne potincnim sau avem visuri prea marunte. Doar doua lucruri iti stau in cale: capacitatea de a visa si infapturiea visului. Ai indraznit sa visezi cu adevarat? Ceea ce ai la indemana nu este vis. Daca nu te provoaca, daca nu te costa ceva sau daca nu implica risc, acela nu este vis. Visele te schimba asa cum schimba si lumea din jurul tau.


Poate iti pleci urechea la parerile critice ale omenilor. Mai tii minte viata lui Iosif? Ei au spus: "Iata ca vine fauritorul de visuri! Veniti acum, sa-l omoram...". Cei care nu isi urmeaza propriul lor vis sunt de regula primii care ii critieca pe cei care nu au vise. Asadar de cine vei asculta?


Poate iti este teama de visuri prea mari. Nu vrei sa dai gres. Nimeni nu vrea. Dar "viata ferita de pericole" te duce la regret. Theodore Roosevelt a spus: "Ese cu mult mai bine sa -ti doresti lucruri marete, sa ai parte de victorii triumfale, chiar daca sunt asistate de esec, decat sa fi in rand cu acele biete suflete care nici nu se bucura nici nu sufera prea mult fiindca traiesc intr-o lumina gri care nu cunoaste nici victoria nici infrangerea."


Care este cel mai rau lucru care ti se poate intampla daca iti urmezi visul si nu ti-l implinesti? Ajungi de unde ai pornit. Si care este cel mai bun lucru care ti se poate intampla? Poti ajunge in noi taramuri, te poti bucura de noi binecuvantari si poti trai viata pe care o doreste Dumnezeu pentru tine! (CLDpt Astazi)


"Stiu Doamne, ca soarta omului nu este in puterea lui; nici nu sta in puterea omului, cand umbla sa-si indrepte pasii spre tinta." Ieremia 10:23

Niciun comentariu: