duminică, ianuarie 03, 2010

"Pot totul în Hristos, care mă întarește." Filipeni 4: 13


În ce mod traiesti în aceasta zi? Traiesti pur si simplu în modul „supravietuire”, încercand sa te descurci, cu gandul ca poate vei ajunge ziua de maine? Sau, poate traiesti în modul „succes”, încercand sa obtii mereu realizari personale si financiare?

Sau, poate ca traiesti în modul „semnificatie”, întelegand si cunoscand cine esti prin Domnul Isus Hristos si descoperindu-ti astfel destinul pe care ti l-a pregatit Dumnezeu?

Din nefericire, cei mai multi oameni, si printre ei si multi urmasi ai lui Isus Hristos, trebuie sa recunoasca faptul ca in majoritatea timpului se chinuie sa traiasca în modurile „supravietuire” si „succes”. Însa, modul în care vei putea sa vezi împlinindu-se planul lui Dumnezeu pentru viata ta este acela al „semnificatiei”.

Un exemplu desavarsit in acest sens este acela al lui Iosif, care si-a trait viata dandu-i o anumita semnificatie. Prin ce anume a primit semnificatie viata lui? Prin scopul pe care îl avea. Iosif a fost un om cu viata semnificativa pentru ca avea un scop.

Dumnezeu a sadit un vis in inima lui Iosif, cand acesta era tanar, iar el nu a uitat niciodata de planurile lui Dumnezeu cu privire la viata sa. Iosif nu a permis visului sa moara. A fost condus si încurajat de acest vis, si a fost atras si antrenat de chemarea pe care i-a facut-o Dumnezeu.

Iosif a vazut în fiecare problema o oportunitate, o posibilitate pe care o foloseste Dumnezeu pentru a lucra în viata lui.

Permite-mi sa te întreb astazi, în ce mod îti traiesti tu viata? Te încurajez sa traiesti si tu asemenea lui Iosif, dand vietii tale o semnificatie si avînd un scop pentru ea.

Oamenii ce traiesc pentru a-si atinge scopul vietii nu sunt paralizati de problemele care apar. Pentru ca ei îl cunosc pe Domnul Isus Hristos, ei stiu ca în ceruri nu este panica, ci doar planuri împlinite.

PRIVESTE FIECARE PROBLEMA DIN VIATA TA CA O OPORTUNITATE PE CARE DUMNEZEU O FOLOSESTE PENTRU A FACE UN LUCRU MARET ÎN VIATA TA!
(misiune.ro)