miercuri, septembrie 24, 2008

Nu-ti pierde BUCURIA din cauza lucrurilor pe care NU LE INTELEGI















"Am ajuns sa cunosc ca nu este alta fericire pentru ei decat sa se bucure si sa traiasca bine in viata lor." Eclesiastul 3:12



Intri in cel mai extraordinar parc de distractii din lume. Ai toata ziua la dispozitie sa o petreci acolo. Pe care montagne russe te vei da prima oara? Pe nici unul! Stai pe o banca, iti scoti laptopul si te angajezi intr-un demers de stabilire a configuratiilor mecanice exacte a fiecaruia dintre punctele de atractie. Speri ca devenind expert in suruburi si piulite vei avea parte de o experienta mai intensa pe montagne russe.



Trec opt ore si vine vremea sa pleci acasa. Laptopul zumzaie...iar tu n-ai avut parte de nici o senzatie tare.



Asta se intampla in viata cand suntem preocupati sa privim peste umarul lui Dumnezeu. N-ai sa intelegi planul nici in cea mai mica masura, asa ca ai face mai bine sa te bucuri in mai mare masura de ceea ce El iti ofera. Daca ar incerca sa-ti explice stiinta mecanismului Providentei ar fi ca si cum ai incerca sa-i explici unui purece cu ce te ocupi tu. Mai bine il lasi pe purece sa-si gaseasca un caine si sa-si vada de treaba. - :)) -



Viata - extraordinarul dar de la Dumnezeu - n-ar trebui lezata de paralizia unei atitudini analitice. Ori vom ingheta de frica gandindu-ne la ce urmeaza, ori vom ajunge atat de nelamuriti cu privire la sensul tuturor lucrurilor, incat vom trece cu vederea bucuria care se prelinge prin crapaturile vietii de zi cu zi.




In cartea sa despre Eclesiastul , Tommy Nelson vorbeste despre un experiment pe care il facuse in biserica. I-a cerut pianistei sa se aseze la pian. A rugat-o sa cante "Isus stiu ma iubeste" folosind doar clapele albe ale pianului - notele "do -re -mi" ale gamei diatonice. Apoi a rugat-o sa cante din nou, de data aceasta adaugand clapele negre - diezii si bemolii. Apoi i-a intrebat pe cei din biserica: "Care varianta v-a placut mai mult? ". Toti au fost de acord; era nevoie de "muzica intunecata" si de "muzica luminoasa", majora, minora, diezi si bemoli, ca o melodie sa fie creata.




Daca nu inveti sa te increzi in Dumnezeu vei face unul din doua lucruri: vei inventa tu insuti un dumnezeu fara corespondent in realitate, sau vei crede in adevaratul Dumnezeu, dar vei trai intr-o continua stare de neliniste dat fiind ca El nu actioneaza asa cum tu crezi ca ar trebui sau ca nu iti explica ceea ce tu crezi ca ar trebui sau ca nu iti explica ceea ce tu crezi ca ai fi indreptatit sa stii.


Trebuie sa-i ingaduim lui Dumnezeu sa fie Dumnezeu.

(pasaje preluate din cartea: "In cautarea raiului pe pamant" de David Jeremiah)