sâmbătă, mai 23, 2009

Imaginea de ansamblu a lucrurilor cu adevarat importante in viata (II)



"Pentru mine, succesul se defineste prin ceea ce faci cu fiecare sansa, cu fiecare ocazie care ti-a fost oferita, pentru a influenta pozitiv viata celorlalti.

Adevarata fericire vine mai putin din bani si mai mult din relatiile noastre unii cu altii, cu noi insine si cu Dumnezeu. Nu vine atat de mult din ceea ce agonisim si avem, cat din ceea ce obtinem in drumul catre atingerea obiectivelor. Fericirea nu rezulta din ceea ce primim, ci din ceea ce oferim.

Data fiind perspectiva Imaginii de ansamblu, chiar si cele mai mari dificultati de care ne aducem aminte, incidente pe care le consideram esecuri totale, pot fi privite retrospectiv ca avand un efect pozitiv in vietile noastre.

Dificultatile m-au invatat sa caut latura pozitiva chiar si in cele mai negative situatii. Am descoperit suficient de des partea buna a necazurilor, incat sa pot da crezare promisiunii scrise de apostolul Pavel in Epistola sa catre Romani, capitolul 8, versetul 28 :"Pe de alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele cleor ce iubesc pe DUMNEZEU si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau."

Deseori, victimele cauta scuze si explicatii pentru strea lucrurilor. Invingatorii cauta solutii pentru a schimba starea de lucruri.

Cititul largeste perspectivele, ofera viziune mai larga si te ajuta sa gasesti drumul peste cele mai inalte obstacole, depasind orice dificultate pe care o intalnesti.

Pune-ti tine inalte. Uita-te mereu spre ele si munceste pentru a le indeplini. Investeste in altii si lasa pe altii sa investeasca in tine.

Faceti tot posibilul sa ajungeti la stele. Decideti ce vreti sa faceti si nu va multumiti cu mai putin. Fiti constienti ca puteti sa va indepliniti visul si realizati totul spre acea tinta, iar ea va deveni realitate. Cea mai mare greseala pe care o puteti face este sa renuntati pe parcurs.

Fi curajos!!! Tine minte: curajul inseamna sa te lupti cu frica, nu sa fi fara frica. Daca o provocare este cu adevarat importanta pentru tine, se intelege de la sine ca trebuie sa fi putin nelinistit. Ne ingrijoram doar de lucrurile de care ne pasa cu adevarat.

Un om care se crede o victima paseste pe nisip, si uitandu-se in jos, vede doar nisip, dar un om care se considera invingator vede materia prima pentru a construi un castel.

A fi parinte este cea mai importanta ocupatie din lume.

toti avem nevoie sa primim iubire neconditionata.

Copii sunt cea mai bogata resursa naturala a lumii. Functia de parinte data de Dumnezeu consta in dezvoltarea acestor resurse la potentialu maxim. In Imaginea de ansamblu, aceasta reprezinta cea mai importanta ocupatie din lume.

(Pasaje preluate din cartea cu acelasi tilu, Casa de Editura: Viata si sanatate, 2006, Bucuresti)