miercuri, februarie 18, 2009

Orarul divin

Singurul lucru esential care merita sa fie urmarit si realizat in aceasta lume este sa faci voia lui DUMNEZEU si sa aduci la indeplinire planul pe care il are DUMNEZEU cu tine. Daca se face voia lui DUMNEZEU, cunoscuta sau nu , daca se implineste planul Sau, fie ca este vizibil si usor de inteles, fie ca este ascuns si neinteles, atunci toate celelalte lucruri vor merge de la sine.

Cel care implineste planul lui DUMNEZEU si face voia SA asteapta fara ingrijorare si fara nerabdare TIMPUL ALES DE DUMNEZEU si isi indeplineste datoria care ii este clar prezentata pentru fiecare ora care trece. Fara sa stie planul lui DUMNEZEU pentru el sau timpul ales de DUMNEZEU pentru ca acest plan sa fie dus la indeplinire, Iosif a ajuns sa invete suprema lectie de a lasa totul in mainile puternice ale lui DUMNEZEU si de a accepta o supunere totala, de bunavoie si activa, fata de vointa atotstiutoare a CELUI VESNIC.

[...] o lectie pe care sa o tinem minte pentru totdeauna, si anume aceea ca nu poate exista nici o situatie, indiferent cat de disperata ar parea, din care DUMNEZEU sa nune poata scoate imediat cu bine.

Nu exista nici o stare si niciun complex de imprejurari in care oamenii sau diavolii sa ne arunce si care sa fie mai presus de posibilitatea TATALUI NOSTRU CERESC de a interveni. Sa nu ingaduim ca circumstantele nefavorabile, indiferent cat de complicate si chiar imporsibile ar parea, sa ne faca sa credem ca DUMNEZEU Si-a poierdut capacitatea de a ne ajuta, de a ne aduce izbavirea, de ane schimba robia deznadajduita intr-o glorioasa voctorie.

Atunci cand vine TIMPUL ALES DE DUMNEZEU, EL POATE FACE SA DISPARA ORICE DIFICULTATE. Poate sa indeparteze orice bariera. NIMIC, in mod literal NIMIC, nu poate sa stea in calea planurilor Sale si a implinirii vointei Sale. Iar interventia lui DUMNEZEU pentru completa schimbare a circumstantelor vietii poate sa vina intr-o clipa.

Nu conteaza ca tu nu vezi nicio cale de iesire din starea complet deznadajduita in care te afli. DUMNEZEU vede ceea ce tu nu poti vedea. Poti sa intri singur sau sa fi impins de altii in mari necazuri, in dificultati ce par insurmontabile. Acestea pot fi reprezentate de pierderea cuiva drag, de anumite circumstante jenante sau de evenimente dezastruoase. Poti ajunge sa carezi ca situatia ta este fara speranta si sa nu mai vezi nicio cale de scapaare.

Atunci cand vin astfel de momente in viata ta, nu-ti pierde increderea in DUMNEZEU pentru CARE nimic nu este imposibil, nici macar atunci cand orice ajutor omenesc te-a dezamagit. Mana Lui nu este niciodata prea scurta ca sa te poata salva, nici urechea LUi prea departe ca sa te poata auzi. Cea mai disperata situatie a ta poate fi cu usurinta ocazia Lui favorabila. El nu ramane niciodata fara cai si fara mijloace prin care sa-Si duca la indeplinire planurile pline de har.


Pasaje preluate din cartea: "DUMNEZEU a trimis un om" - de Carlyle B. Haynes


Jesus Christ is Everything - Paul Washer