sâmbătă, mai 10, 2008

Would you kiss and worship a tree?

Joi, 8 mai 2008


Mama m-a invitat sa o insotesc intr-o excursie la Prislop, undeva pe langa Orastie, intr-un... hai sa-i zicem pelerinaj la locul unde a trait un Sfant pe nume Arsenie Boca. De fapt numele lui adevarat este altul. Mi l-a spus o doamna, dar nu l-am retinut. Am aflat mai multe povestiri despre viata lui care m-au pus pe ganduri si care mi-au trezit un viu interes sa cercetez mai mult pentru a descoperi ADEVARUL si parerea lui Dumnezeu exprimata destul de clar in Cuvantul Lui.


Va invit si pe voi sa ne insotiti in acest pelerinaj: voi - in calitate de observatori, eu - in postul de "fotograf" si simplu vizitator, iar mama - in calitate de cautator al adevarului, al implinirii, al pacii sufletesti intr-un loc si la o persoana care nu o poate ajuta; insa stiu ca intr-o zi se va intalni cu Hristos, Singurul in masura sa ii daruiasca ceea ce cauta in locul gresit = asadar nu la cruce - si la o persoana gresita = la oricine altcineva in afara de Isus.


Am "semnat contractul de a o insoti" prin conditia respectarii libertatii de constiinta si de decizie, toate acestea in dragsote si in supunere fata de autoritate. :)



Am vrut sa postez aceste imagini pentru a va constientiza de setea celor din jurul nostru, de modul jignitor in care diavolul ii inseala si ii minte cu cea mai mare nerusinare pe oameni, si reuseste sa ii amageasca amarnic.


Veti fi surprinsi, entuziasmati, revoltati, trantiti la pamant de durere si compasiune pentru niste suflete pierdute, veti admira minunatele peisaje si de ce nu, veti invata lucruri noi. Dorinta mea este sa fiti si mai mult stimulati pentru a trai cu adevarat in totalitate si devotament fata de ADEVAR, de a- L marturisi cu si mai mare putere, curaj si dedicare. Toate acestea pentru ca noi, am aflat Adevarul !!! Si Adevarul e Hristos!


De ce? Pentru ca : "Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic decat sa fie lepadat afara si calcata in picioare de oameni.


Voi sunteti lumina lumii. O cetate asezata pe un munte , nu poate sa ramana ascunsa. Si oamenii n-aprind lumina ca s-o
puna sub obroc, ci o pun in sfesnic , si lumineaza tuturor celor din casa.



Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei sa vada faptele voastre bune, si sa slaveasca pe Tatal vost
ru, care este in ceruri. " Matei 5:13-16



Daca v-ati asezat bine in scaun, ati dat drumul la boxe pentru a trai si mai intens evenimentele gata sa se desfasoare inaintea ochilor vostri, daca ati indepartat orice sursa care ar intrerupe lectura pana la finalizare, atunci suntem gata sa pornim.


Acesta este autocarul . Plecarea a avut loc la ora 05:45 din statia de la teatru. De mentionat ca nu ma declar un fotograf de exceptie, nici macar fotograf... :)....insa primiti cu bunavointa umilele mele expuneri . :) Multumesc frumos . :) . Apreciez :). (stiu ca acum ati zambit ;...si eu :) la fel)


O doamna (organizatoarea) avea o lista, si striga pe nume pe fiecare si cum iti auzeai numele aveai voie sa iti ocupi locul in autocar. Trecem peste detalii si ajungem la momentul in care langa mine se aseaza o fata, cu parul lung, impletit, imbracata in negru, cu basma pe cap. (Mama a dorit sa stea mai in fata si a ocupat singurul loc care se gasea in prima jumatate a autocarului. Mi-am gasit si eu un locsor mai in spate si ca de obicei - pe partea dreapta, locul de langa geam ). Numele ei era Calina. Pentru primele minute am spus ca nu voi incepe nici un dialog cu ea, ci vroiam sa ma bucur de prezenta Tatalui privind rasaritul si ascultand muzica spre lauda Lui. Urmatoarele fotografii sunt facute din autocar. Ma bucur ca geamurile au fost impecabile.

























































Dupa un timp, am inceput sa vorbesc cu Calina. Am aflat ca era in anul II la Teologie in Sibiu. Nu este sibianca, este din alt oras (nu mai retin care anume). Si am intrebat-o daca ii place si ce materii ii plac cel mai mult. Dupa ce am primit raspunsul , am intrebat-o care sunt pasajele din Biblie preferate. Mi-a spus ca Predica de pe munte si Ioan cap 1. Eu mi-am scos Biblia si i-am impartasit si pasajele mele preferate. Intre timp, soferul a pus muzica in autocar: muzica ortodoxa originala. Apoi, tot vorbind, am intrebat-o daca stie unde va merge dupa moarte. "Numai Bunul si Milostivul Dumnezeu stie ! " a fost raspunsul ei. "Eu nu am de unde sa stiu. ", a continuat.


Apoi am intrebat-o in continuare: "Ce anume trebuie sa fac pentru ca sa ajung in Rai?" Mi-a cerut timp de gandire. Asa ca i-am respectat dorinta. I-am spus sa ma anunte cand are un raspuns. Si asa a trecut 1 minut, 2...si dupa un timp mi-a raspuns: "Sincer, imi pare rau dar nu stiu. Nu stiu. Poate imi spui tu. "


Mi-am pus Biblia pe genunchi si am deschis-o spunand:" I se spune versetul de aur al Bibliei : Ioan 3:16 "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara , ci sa aiba viata vesnica. " Ce zici? Viata vesnica se refera la Rai, nu? "


S-a uitat cu atentie la verset si nu a spus nimic. Apoi a spus: "Ce mult imi place melodia asta ..." si s-a cufundat in scaunul ei a pus capul pe spatar si a inchis ochii, plutind pe versurile melodiei. Am incercat sa ii mai arat ceva dar imediat am intrebat-o: "Vrei sa te las sa asculti melodia? "
"Da" "Bine atunci, iti respect dorinta." Si nu am mai spus nimic. Asa s-a intrerupt conversatia pentru tot restul drumului.

Nu o sa va vina sa credeti ce melodie se canta:


1.//:A batut la usa ta Cineva Si n-a raspuns nimenea.:
//
In tacerea negrei nopti sta un Om si plange,
//:Fata Lui e numai rani, pieptul numai sange!://


2.//:Cine esti Strain pribeag, cine esti,
De-al cui dor Tu pribegesti?
://
Pentru cine Te-au brazdat bice fara numar?
//:Ce povara Ti-a lasat rana de pe umar ://

3.//:Eu sunt Robul ce slujesc tuturor, Un Om al durerilor.
://
Nimeni plata nu Mi-a, numai spini si ura,
//:Numai rosii trandafiri pieptul Mi-l umplura.://

4.//:Eu sunt Painea ce S-a frant lumii-ntregi Si sunt Vinul noii legi!:
//
N-am venit sa plang in drum rani usturatoare,
//:Plang pe cei ce pierd acum ultima chemare.://

5.//:A batut la usa ta Cineva, O,deschide-I nu mai sta!://

Aici am intervenit si i-am spus trezind-o din reverie: "Deschide-i usa inimii tale. Deschide -o!" Apoi am tacut.

Nu-L lasa sa plece trist, poate niciodata //
:Mana Lui la usa ta n-are sa mai bata.://


Cutremurator !!! Aceasta intamplare mi-a amintit de versetul din Efeseni 5:14

Efeseni 5:13 Dar toate aceste lucruri, când sunt osândite de lumină, sunt date la iveală; pentru că ceea ce scoate totul la iveală, este lumina.

Efeseni 5:14 De aceea zice: "Deşteaptă-te tu, care dormi, scoală-te din morţi, şi Hristos te va lumina."


I cried out to God and told Him everything...Imi venea sa o zgaltai pana o trezesc si sa o constientizez ca in joc e chiar mantuirea ei.

Asta a fost doar inceputul. Mai recititi intrebarea din titlu inca odata...

In sfarsit. Am ajuns bine si am fost anuntati ca la ora 15:30 va fi plecarea inapoi. Cine intarzie, ramane acolo . Am urcat cam 1 km pe drum de sosea si am ajuns. Nenumarate masini, tarabe cu diferite bratari, icoane, carti , casete, DVD-uri etc.

Acum voi lasa pozele sa va povesteasca in continuare.



































































































































































































































In urmatoarele doua poze este locul unde se lasau asa numitele pomelnice: pe care se scriu numele celor dragi, unul pentru cei vii alta pentru cei morti, pomeniri citite de catre preoti si din cate se pare si de calugarite? Nu stiu sigur :) - ca si cum se roaga pt ei . (Nu uitati! Noi stim adevarul. Dupa moarte nu mai e nici o cale de intoarcere, nici o decizie de luat, nici o sansa de a alege , nici o viata de trait . Zicea cineva ca moartea este doar o virgula...)











































Iar in urmatoarele doua poze, butoaie din care oamenii incercau sa ia cat mai multa apa sfintita. (Nu uitati! Noi stim adevarul! Sfant inseamna pus de o parte pentru Dumnezeu. Noi, suntem sfintii lui Dumnezeu prin Hristos, neprihanirea noastra, pusi de o parte din vesnicii pentru a fi fii si fiicele Lui care sa slujeasca de lauda slavei Sale ! Amin !!!)






























































































Apoi urcai prin stanga o panta, cam 500-700 de metri, si ajungeai aici:




















Aici, adica un cimitir in care sunt inmormantati calugarii si calugaritele, locul unde se gaseste si mormantul Sfantului de care ziceam.



















Si ca sa ajungi la mormantul lui, trebuia sa stai la coada asta:



















De asemenea am surprins si o credincioasa plecata pana la pamant in rugaciune.



















Iar daca privim in sus vedem....




















Tot stand acolo la coada, pana la urma ajungeai aici:



















Inconjurai si tu cu cei de langa tine mormantul , apoi te inchinai si sarutai crucea si cam atat. Hmmm...cam mult timp. In timp ce mama a stat la coada, eu mi-am facut de lucru hoinarind prin imprejurimi...si ghiciti ce am gasit? :)


...o fantana cu cumpana:


















Haideti sa ii vedem elementele mai indeaproape, ce ziceti? Vreti? :) Eu da!
























De mentionat ca:




































Asadar precum spuneam : partile unei fantani cu cumpana:



















Apoi:























Apoi:



















Si in sfarsit:


















Prinsa astfel:


















Si bineinteles ca trebuia sa-mi oglindesc chipul de printesa in apa fantanii: :)) ;))(nu sunt megalomana...asa glumesc eu...nu va suparati pe mine, bine? ;) multumesc.




















Incepe sa imi placa tot mai mult. Acum nu ma mai recunoasteti, asha-i? ;))



















Bun...si acum dupa ce am mai ras putin...ajungem la punctul culminant al calatoriei noastre...si anume ...la intrebarea din titul.

Priviti si minunati-va ! Ca eu m-am minunat si m-am ingrozit destul.



















Ei bine, ce parere aveti? Sa va mai arat? Bine.
La ce credeti ca se uitau femeile inmarmurite?



















Nu v-am pacalit...vedeti? Toata lumea adora acest copac. Oare ce are atat de special?
Ce ziceti?



















Ei bine, suspansul va mai tine doar putin. Aici chiar ca am prins bine momentul :P
Pentru inceput primii pasi spre copac...



















Si apoi...



















Si acum gata cu misterul. Ce are atat de special acest copac?
Priviti!

Se vede mai bine pe orizontala, dar voi pune si varianta pe verticala.









































Ce ziceti? O minune? ...Asadar...woud you kiss a tree? Would you?
Cu siguranta a fost cioplit copacul si de atata vreme, in urma actiunii factorilor de mediu si climatici, a luat culoarea si aspectul incadrarii perfecte in trunchiul copacului. Aveti alta parere? Let me know.


Atata lume...atata cautare...va mai arat cateva poze...stateau oamenii si ascultau imprastiati pe colinele mici de prin prejur, ca la Predica de pe munte, bisericuta fiind prea putin incapatoare.

Nu v-am spus ca am mai fost si la o pestera sapata in stanca, locul unde, sa spunem in termenii nostri, Parintele Arsenie avea partasie cu Dumnezeu. Pentru asta trebuia sa stai la o coada lunga de vreo 300 de metri, intr-o zona abrupta in care trebuia sa te ti de o bara ca sprijin si sa calci pe scarile - sa zicem asa - formate de radacinile copacilor.




















E al meu...:)





















































In sfarsit, cu mare grija inaintand tot in sir indian, ajungeai aici:



















O calugarita draguta de ajuta sa urci cele 3-4 trepte de piatra pentru a pasi in foarte mititica pestera:


















Era toata sapata in stanca:


















Odata intrat/a acolo, imediat in dreapta vedeai:


















Si:


















Mai gaseai si locuri sapate in stanca la inaltimea capului (acum depinde de inaltimea voastra...la mine era cu 10 cm deasupra capului...deci cam pe la 1,7 m:) in care, daca aveai prea multi bani, puteai sa ii pui:




































Gaseai din plin bani si pe jos; monede:


















Plus doua icoane in ordine de la stanga la dreapta, cum intrai in pestera peretele din stanga:

























Iar cand sa iesi din pestera, aceasta era privelistea:


















Dupa ce ne-am intors pe acelasi drum
pe care ne dusesem la pestera (erau doua benzi - una dus, alta intors pe acelasi drum cu radacini-scari) eu m-am asezat pe iarba pe o colina, langa alti credinciosi pentru ca sa ascultam predica. Erau puse boxe...la atata lume trebuia. Oamenii stateau astfel:





















Priviti cu atentie sus de tot in poza, in dreapta...ce vedeti? Pana si acolo e un om.



















In ansamblu, privelistea era urmatoarea:









































































Printre ei, precum va spuneam, mi-am gasit si eu un locsor:)





















S-a terminat predica si am plecat spre autocar. Ar mai fi fff multe de spus, dar trebuie sa incheiem.


Ce a fost shod a fost ca am fotografiat un sofer de tir cand trecea pe langa autocarul nostru ;)). Si vor mai fi poze cu niste pitici dragutzi.



































































Si sa incheiem cum am inceput...tot cu soarele...dar de data asta...cum apune:






















































Incheierea o las deschisa.

Decizia e a fiecaruia din noi. Eu nu pot lua decizii in locul vostru si nici invers. Dau slava lui Dumnezeu ca m-a ajutat sa reusesc sa scriu acest articol. Vreau ca totul sa fie spre slava Lui. El a facut posibile toate uneltele.

Haideti sa traim frumos si curat! Haideti sa fim lumini! Haideti sa pasim pe ape ! Haideti sa prezentam lumii insetate si infometate Adevarul!

Ramaneti inradacinati in Hristos! Fara El nu putem face nimic.

Din El, prin El si pentru El,
Ana-Maria

P.S. Scuze pt pozele neintoarse. Am uitat sa le intorc iar acum it's too late. Thank you. PLus de asta coordonarea text-imagine a cam deraiat putin din cauza pozelor verticale. Nu prea am cum sa intervin . Dar intelegeti voi mesajul. :)