joi, februarie 14, 2008

Pastreaza ritmul ! (III)




"Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu pirvire la voi..." Ieremia 29:11

Nu exista nici un lucru care sa-L socheze pe Dumnezeu sau care sa-L ia prin surprindere. N-a intrat in panica la pacatul lui Adam. Nu s-a inspaimantat cand lumea a devenit atat de pacatoasa inacat a trebuit sa trimita potopul pentru a o curata si pentru a incepe din nou. Sodoma si Gomora nu L-au uluit. Cand Iona a fost inghitit de balena, Dumnezeu nu a fost socat. De ce? Pentru ca Dumnezeu are mereu un plan. Are unul si pentru viata ta. Este detaliat, sincronizat, bine uns, perfect orchestrat, iar cand il vei intelge in totalitate vei ramane cu rasuflarea taiata.
Biblia spune ca are planuri " de pace si nu de nenorocire", pentru a ne da " un viitor si o nadejde."

Insa uneori, este dificil sa vedem mana lui Dumnezeu la lucru, mai ales cand necazurile bat la usa, sub forma unui diagnostic ce te ingrozeste, a unui copil fugit de acasa,a unui partener care doreste divortul sau sub forma unui dezechilibru financiar, de pe urma caruia nu mai esti sigur ca ai sa-ti revii.

Cand criza prin care treci te face sa-ti doresti sa abandonezi, nu uita:
problemele noastre devin oportunitaitle lui Dumnezeu. Lui ii face placere sa transforme greselile noastre cele mai grave in seminte de nepretuit ale intelepciunii; ranile si sangerarile in binecuvantari si cele mai adanci temeri intr-o credinta de neclintit - in momentul in care incepem sa vedem aceste lucruri ca pe elemente constituente ale maretului Sau plan.


Azi Dumnezeu doreste sa-si aduca telurile in prim planul vietii tale, in modalitati care te vor uimi.
Asa ca, pastreaza ritmul, increde-te in El si nu face loc descurajarilor, indiferent de ce s-ar intampla!"
(Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi)

Niciun comentariu: