joi, decembrie 04, 2008

Evenimente recente care vor avea loc in Sibiu

Concert de colinde:

5 decembrie, Piata Mare, Intrare libera
Ora 18:00 - Concert Snaco Dixie
Ora 19:00 - Concert Paula Seling
Organizatori: Primaria Sibiu


Primaria Sibiu impreuna cu organizatorii Targului de Craciun au pregatit o "Gala de patinaj" Artistii care vor evolua in fata sibienilor sunt campioni europeni si mondiali, iar intrarea este gratuita. Gala de patinaj va incepe sambata 6 decembrie, de la ora 19:30.
Locul de desfasurare:
Piata Mare, Sibiu.


Sâmbătă, 6 decembrie, la ora 12:00, în curtea Palatului Brukenthal, şi la ora 13 :00, în curtea Muzeului de Istorie “Casa Altemberger” vor avea loc două concerte de colinde susţinut de un cor format din absolvenţii Conservatorului din Cluj-Napoca.



Parada mãstilor şi a costumului popular
6 Decembrie 2008


Complexul Naţional Muzeal „ASTRA" doresţe sã recreeze atmosfera tradiţională în oraşul Sibiu, acum în preajma sărbătorilor de iarnă, readucând în atenţia publicului şi a tuturor turiştilor prezenţi în cetatea sibiană, vechea tradiţie a cãlãreţilor transilvãneni, îmbinată armonios cu spiritul festiv al sezonului.

Orele 11.00Parcul Tineretului (debarcarea cailor din maşină şi pregătirea paradei)

Orele 11.00 – 12.00 – parcurgerea traseului din Parcul Tineretului în Piaţa Mare (str. Filarmonicii - Piaţa Mare)

Orele 12.00 – 13.00 – parada călăreţilor din Piaţa Mare şi Piaţa Mică; moment de deschidere în fata Casei Artelor (Piaţa Mică)

Orele 13.00 – 15.00 – parada călăreţilor pe traseul Piaţa Mare – Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (Bulevardul Nicolae Bălcescu cu traversarea Şoselei Andrei Şaguna în dreptul Hotelului Continental Forum; Bulevardul Victoriei – Parcul Sub Arini – Aleea Călăreţilor - Dumbravă)

Orele 15.00 – 17.00 - Colind în Muzeul în aer liber

Orele 17.00 îmbarcarea cailor spre Şeica Mare – Muzeul în aer liber, poarta 1



Concert de Craciun Johann Strauss Ensemble- Best of Vienna la Sibiu



Locul de desfasurare: Sala Thalia, Str. Cetatii 3-5
Ora de incepere: 19:00, 14 Decembrie 2008

Sub bagheta prim solistului si dirijorului Russell McGregor, orchestra austriaca va interpreta un repertoriu format din celebre lucrari ale familiei de compozitori Strauss si ale altor mari compozitori, lucrari ce se gasesc in patrimoniul cultural universal.

Prim solistul si dirijorul acestui concert este talentatul si charismaticul concertmaster al orchestrei celebrului palat Schonbrunn din Viena, Russell McGregor. El a avut ocazia sa ii acompanieze si 'dirijeze' pe Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Placido Domingo, si multi altii.

Johann Strauss Ensemble a fost fondat in 1985 de catre muzicienii din Bruckner Orchesters Linz. In afara concertelor care pot fi comparate cu celebrul Neujahrskonzert din Viena, ansamblul a devenit popular gratie spiritului in care apare pe scena, un spirit tipic Strauss, cu un dirijor ce este in acelasi timp si solist-interpret.

Pana in prezent, Johann Strauss Ensemble a concertat cu succes la Paris, Londra, Monaco, Madrid, Roma, Berlin, Salzburg, Viena, Tokyo si in multe alte orase ale lumii, colaborand cu violonisti precum Joji Hattori, Aleksey Igudesman sau Alfred Pfleger. De-a lungul anilor, ei au fost dirijati de Martin Sieghart, Christoph Campestrini sau Werner Steinmetz.


Concert grup vocal "Acapella"

Locul de desfasurare: Piata Mare, Sibiu

Vineri 19 decembrie, ora 19

Intrarea libera


Mai multe evenimente ale lunii decembrie a anului 2008 puteti gasi pe site'ul Sibiului.

Va doresc o imbogatire spirituala, intelectuala si culturala cat mai vasta ! :)