vineri, martie 12, 2010

Just go!


11 Martie
-„Iosua a zis poporului: "Sfintiti-va, caci mîine Domnul va face lucruri minunate în mijlocul vostru."” Iosua 3:5 -


Dumnezeu doreste sa faca lucruri incredibile în viata ta, chiar lucruri care tie îti pot parea imposibil de realizat. Iar în versetul de azi exista dovada acestei afirmatii.

Problema descoperita la majoritatea crestinilor din zilele de azi este ca fiecaruia ne place sa stam într-o stare de confort si de siguranta. De obicei nu ne palce sa iesim din aceasta zona de confort, desi a fi crestin nu implica totdeauna confort si siguranta.

Dar pentru a putea merge pe urmele Sale, Dumnezeu ne cere deseori sa pasim afara din aceasta zona. Iar în momentul în care faci acest pas, nici nu stii ce lucruri minunate poate face Domnul Isus în si prin tine.

Daca în aceste momente crezi ca e practic imposibil ca Dumnezeu sa faca lucruri nemaipomenite prin viata ta, asculta-ma doar într-o singura privinta. Tot ceea ce trebuie sa împlinesti este sa faci acest prim pas al credintei. Dumnezeu nu-ti va cere niciodata sa faci lucruri pe care tu singur nu le-ai putea împlini. El îti da putere pentru tot ceea ce îti cere. El este cel care îti va trasa calea pe care trebuie sa mergi, îti va ghida pasii si va deschide drumul înaintea ta.

Astazi vreau sa te încurajez sa fii pregatit din punct de vedere spiritual, emotional si fizic pentru „aventurile” pe care ti le-a pregatit Dumnezeu. Fa-ti timp sa citesti si sa studiezi Cuvîntul lui Dumnezeu, sa îi vorbesti prin rugaciune si sa îl cauti zi de zi.


Iar, atunci cînd vei fi pus în fata a ceea ce pare imposibil, adu-ti aminte ceea ce ni se spune în Matei 6: 33: „Cautati mai întîi Împaratia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.”


SA FII CREDINCIOS NU ÎNSEAMNA SA RAMÎI MEREU ÎN ZONA DE SIGURANTA!(misiune.ro)

God speaks


"Am gasit pe David.. om dupa inima Mea" (Faptele Apostolilor 13:22)

Unele promisiuni de la Dumnezeu se împlinesc repede. Dar pentru altele, ca cea pe care Dumnezeu i-a facut-o lui David potrivit careia urma sa devina rege, trebuie sa te lupti, iebusitii controlau Ierusalimul si îl tachinau pe David spunând: "Sa nu intri aici" (2 Samuel 5:6). Pentru a înrautati si mai mult situatia, Ierusalimul era situat pe o ridicatura de câteva sute de metri deasupra armatei lui David.

Singurul drum în sus era printr-un bazin de apa prin care trebuiau sa treaca si apoi sa urce printr-un întuneric bezna. "Dar David a pus mâna pe cetatuia Sionului" (2 Samuel 5:7). Trebuie sa întelegi un lucru: daca va fi nevoie, Dumnezeu te va duce si prin mocirla pentru a te urca pe tron! Sa remarcam cuvintele "dar" si "a pus". Când te-ai afundat pâna la gât în probleme, iar dusmanul îti spune: "Nu vei reusi", încrede-te în Cuvântul lui Dumnezeu si spune: "Dar". Ridica-te prin credinta si proclama ceea ce ti-a promis Dumnezeu: "Dar aceia din popor, care vor cunoaste pe Dumnezeul lor, vor ramâne tari, si vor face mari ispravi" (Daniel 11:32). Dumnezeu îti poate arata cum sa exploatezi situatia pentru binele tau si spre gloria lui Dumnezeu.

Sa nu te astepti ca toata lumea sa se bucure de succesul tau. "Filistenii au aflat ca David fusese uns împarat peste Israel, si s-au suit toti sa-l caute" (2 Samuel 5:17). Va trebui sa te lupti ca sa-ti împlinesti destinul - dar va trebui sa te lupti si ca sa-l pastrezi. Nu te poti odihni pe vechile victorii. Cu fiecare noua batalie trebuie sa primesti instructiuni proaspete. "David a întrebat pe Domnul: "Sa ma sui împotriva Filistenilor? Îi vei da în mâinile mele?" Si Domnul i-a zis lui David: "Suie-te, caci voi da pe Filisteni în mâinile tale" (2 Samuel 5:19). Astazi, mergi înainte, stiind ca Dumnezeu este cu tine.(Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi)