miercuri, aprilie 16, 2008

Adevaratul secret al unei vieti de succes


















Prima si cea mai importanta este realitatea lui DUMNEZEU.

Forta din spatele fiecarui gand din creierul tau, din spatele fiecarei batai a inimii si a fiecarei respiratii a corpului tau: DUMNEZEU.

Elementul prin care traiesti, te misti si existi: DUMNEZEU.

Viata niciunui om nu este corect centrata si nu este orientata catre o destinatie corecta daca acest adevar supreme lipseste din cunostinta lui. Nu exista un alt adevar care sa se compare in importanta, pentru o viata reusita, cu adevarul ca exista un Dumnezeu care Isi realizeaza planurile si Isi implineste scopurile in viata oamenilor.

Nu este suficient doar sa stii ca Dumnezeu exista. Cea de-a doua realitate este ca Dumnezeu domneste. Ca detine controlul. Ca El reprezinta intreaga diferenta intre slabiciune si putere, dintre esec si reusita, dintre disperare si siguranta, pentru fiecare om care se prinde de aceasta realitate si face din ea o convingere permanenta a vietii lui.

Convingerea cu privire la aceasta a doua realitate, tare ca otelul, statornica precum stanca si invioratoare ca un strigat de lupta, a fost exprimata in cuvinte de Ioan, pe insula Patmos – cuvinte care au rezistenta de granit a veacurilor: “Domnul, Dumnezeul nostru Cel Atotputernic , a inceput sa imparateasca ” Apocalipsa 19:6

Dumnezeu nu numai ca exista, dar are si vointa. Aceasta se refera la toate lucrurile care au loc in lume – la fiecare persoana , la fiecare eveniment , la intreaga istorie.

Aceasta se refera si la tine ; are in vedere ceva in legatura cu tine, acum si in fiecare clipa in care respiri. Cautand sa cunoastem aceasta vointa, invatam cum sa traim, cum si cand sa actionam, ce sa facem si ce sa spunem.

Tot ce spunem, fiecare gest pe care il facem, fiecare alegere din experienta noastra zilnica, fiecare decizie pe care o luam este fie in armonie cu vointa lui Dumnezeu , fie contrara acesteia.

Clipa de clipa, zi si noapte, ceas de ceas, fiecare om este fie in armonie cu vointa lui Dumnezeu, fie inafara ei. Aceasta vointa cuprinde intregul univers.

Nu poate exista nici o clipa cand sa putem spune: “Dumnezeu nu are acum nicio dorinta anume pentru mine, niciun scop precis. In acest moment pot sa fac ce imi place, fara sa tin seama de El si de planul Lui pentru mine. ” Lucrul acesta nu este adevarat.

Incet, incet, Iosif a ajuns sa inteleaga si sa creada ca nu ar putea trai o viata mai plina de success , nu ar putea avea o realizare mai mareata decat aceea de a cauta sa cunoasca voia lui Dumnezeu, cu scopul de a-si pune viata in armonie cu ea si de a o implini prin tot ceea ce face.

Daca Dumnezeu avea cu adevarat o vointa si un plan in legatura cu el, cu viata si cu viitorul lui, atunci el dorea mai presus decat orice sa cunoasca aceasta vointa, acest plan al lui Dumnezeu pentru viata lui, ceea ce astepta Dumnezeu sa faca Iosif pentru El, ca sa duca la indeplinire scopul Sau maret pentru acest pamant.

Secretul unei vieti de success este foarte simplu, foarte clar; atat de clar incat si un copil il poate intelege pe deplin. El sta doar in a face voia lui Dumnezeu, in a fi credincios Celui Inifint. Acest secret, pe care Iosif l-a invatat inca din primii ani de viata, avea sa faca din viata lui de mai tarziu acea adevarata epopee de success pe care o cunoastem.

Nu cunosc nimic mai mangaietor, mai incurajator si mai motivator decat convingerea ca Dumnezeu Se gandeste la mine si ca El gandeste pentru mine; ca are un plan pentru viata mea si un scop pe care doreste sa-l realizeze.

Aceasta convingere l-a determinat pe Pavel sa exclame in primele clipe ale convertirii lui : “Doamne, ce vrei sa fac?”. Datorita acestei convingeri care exista in inima lui David a declarat Dumnezeu despre el ca era un “om dupa inima Mea, care va implini toate voile Mele.” Datorita acestei convingeri “Isus le-a zis: Mancarea Mea este sa fac voia Celui ce M-a trimis, si sa implinesc lucrarea Lui”. Ioan 4:34

Modelul ideal al vietii de crestin este cuprins in aceste cuvinte ale Scripturii. Care este el? Trebuie sa avem o definitie ca sa-l putem cunoaste. Trebuie sa avem o descriere ca sa-l putem urma.

Iata definitia lui: “Un om dupa inima Mea”. Si iata si cum trebuie sa-l traim: “Care va implini toate voile Mele”.

Minunatul adevar al acestor cuvinte este, pe scurt, acesta: scopul suprem al vietii noastre este sa facem voia lui Dumnezeu.

Nu incercam sa ne facem singuri drum inainte, cu coatele; nu cautam succesul ; nu ne luptam sa ne facem un nume, sa realizam misiuni importante, sa mergem in tari indepartate, sa facem fapte de vitejie, sa devenim niste eroi herculeeni.

David a descries scopul vietii lui Hristos pe pamant:Vin sa fac voia Ta, Dumnezeule”.

Mantuitorul a confirmat aceasta spunand : “Nu caut sa fac voia Mea, ci voia Tatalui care M-a trimis.” (Ioan 5:30)

Iosif avea o credinta absoluta si profunda, pe care nimic nu a parut sa i-o zdruncine sau sa i-o afecteze in vreun felcredinta ca Dumnezeu avea un plan special pentru viata lui; ca Dumnezeu ii rezervase ceva de realizat, un scop de implinit, un program, divin intocmit, pe care sa-l duca la indeplinire.

Astfel, el a fost intotdeauna constient, indifferent de imprejuarile prin care a trecut, ca se afla sub disciplina lui Dumnezeu, sub tutela Duhului Divin, si s-a supus acestui Duh, ca sa-i conduca fiecare pas si fiecare decizie a vietii. S-a considerat intotdeauna un om aflat sub ordin, sub ordin divin – un om al lui Dumnezeu, un instrument ales de Dumnezeu, care sa actioneze intotdeauna la porunca lui Dumnezeu.

Unul din scopurile acestei carti este acela de a scoate in evidenta ca oricine accepta invatatura Bibliei ca Dumnezeu are un plan pentru viata lui, si are intotdeauna inaintea ochilor aceasta realitate, isi va vedea implinite cele mai dragi vise si voia lui Dumnezeu pentru el deplin realizata.

O astfel de persoana va recunoaste in imprejurarile vietii doar uneltele folosite de Dumnezeu ca sa o modeleze si sa o pregateasca pentru a-si implini destinul, se va supune impresiilor si convingerilor venite de sus si le va ingadui sa o ridice deasupra circumstantelor immediate. SE VA SUPUNE DE BUNAVOIE, CU BUCURIE SI CU CREDINCIOSIE UNOR ASTFEL DE INFLUENTE. (exact!!!)

Noi traim in gandurile lui Dumnezeu

Este o mare mangaiere sa crezi ca traiesti in gandurile lui Dumnezeu; ca El face planuri pentru tine cu dragoste; ca iti calauzeste viata si ca te –a desemnat sa realizezi ceva pentru El; ca esti instrumentul folosit de El in implinirea unui scop divin si ca El detine controlul asupra tuturor circumstantelor carora le ingaduie sa te atinga.

Da ,cunoasterea acestei realitati este o mare mangaiere. Mai mult decat atat, ea merita toata increderea ta. Si chiar mai mult: ea este adevarata in dreptul tau, asa cum a fost si in dreptul lui Iosif.

Faptul ca un om crede acest lucru si il aplica in toate imprejurarlil vietii il va conduce la cultivarea naturii lui spirituale si la dezvoltarea gandirii lui spirituale. Va nutria ganduri marete si va avea o intelegere mai larga cu privire la planurile lui Dumnezeu – o viziune mai cuprinzatoare si o atitudine mai echilibrata fata de situatiile neprevazute.

Acel om va inainta ferm si neabatut pe drumul pe care Dumnezeu l-a trasat pentru el, catre locurile pentru care Dumnezeu l-a pregatit.

Nimic accidental intr-o astfel de viata

Unui astfel de om nu i se poate intampla nimic accidental. In viata lui nimic nu are loc din intamplare. El este omul lui Dumnezeu, instrumentul ales de Dumnezeu si tot ceea ce se petrece in viata lui vine direct din mana lui Dumnezeu.

Unui astfel de om, nimic nu-i poate face cu adevarat rau. Ii pot fi ranite sentimentele, poate fi cuprins de cea mai adanca mahnire, poate fi socat de ura fratilor, dar toate acestea lucreaza impreuna spre binele sau real, pentru ca el crede in Dumnezeu si se lasa disciplinat de mana Sa.

Cea mai mare realitate din univers este existenta lui Dumnezeu. Dumnezeu exista.

Cea de-a doua mare realitate din univers este vointa lui Dumnezeu. Dumnezeu are o vointa si toate lucrurile se afla sub conducerea acestei vointe. Aceasta vointa a trasat un plan si pentru viata mea.

Simplul fapt de a crede in aceste doua realitati il echipeaza pe un om pentru viata, pentru success, pentru a implini voia Lui Dumnezeu.

Iosif L-a crezut pe Dumnezeu; L-a cunoscut pe Dumnezeu ; L-a iubit pe Dumnezeu; L-a urmat pe Dumnezeu; s-a increzut in Dumnezeu.

Aceasta a fost pregatirea esentiala a lui Iosif pentru viata, intreaga lui educatie. Si a fost sufficient.

O educatie fara Dumnezeu este o educatie incompleta si neadecvata chiar si pentru aceasta viata. Dar a-L cunoaste pe Dumnezeu si a crede in El, a-L iubi si a-L urma reprezinta o educatie adecvata si suficienta pentru un success similar lui Iosif.

Te invit, personal, sa-ti dezvolti, prin harul Domnului, o credinta neclintita in Dumnezeu; sa-L iei ca sfatuitor al tau; sa-L consideri prietenul tau; sa crezi ca are un plan si un scop pentru tine; sa astepti cu incredere ca El sa te conduca, in cele din urma, la acel loc de slujire si la acea fericire finala, care te vor indentifica , in veacurile care vor veni, cu poporul Sau!

Au fost cateva citate din cartea :”Dumnezeu a trimis un om” de Carlyle B. Haynes… o carte superba. Este descrisa viata lui Iosif pas cu pas, cu detalii uimitoare referitoare la timpul si spatiul de desfasurare, o patrundere adanca in invataturile ce reies la fiecare pas si modul de aplicare practic. O carte fascinanta, radicala, exacta, precisa. O recomand cu drag tuturor. J

What Jesus Did! - Authority

























When Jesus was leaving, he saw a man named Matthew. Matthew was sitting at his place for collecting taxes. Jesus said to him, "Follow me." Then Matthew stood up and followed Jesus.
- Matthew 9:9 (ERV)



THOUGHT:

Not only does Jesus have the authority to forgive sins, he has the authority to command sinners to follow and they follow. They respond with a change of heart and behavior.

A classic example is Matthew the tax collector -- tax collectors in Jesus day were renown for using their position for personal gain and were associated with traitors who sold out to the Roman occupiers.

He is a great witness that Jesus cares for all and goes in search of all. He is a great reminder that redemptive love allows no cultural or social barriers to love. Matthew's response is the great reminder that many sinners are looking for a Savior. All they need is someone to show them how to get him.



PRAYER:

Holy and merciful God, thank you for coming to this world to save sinners. I thank you for the grace you've given to me. Please help me be more gracious to others and come closer to your grace and forgiveness. In Jesus' name I pray. Amen.




Related Scriptures:

Jesus said, "Today is the day for this family to be saved from sin. Yes, even this tax collector is one of God's chosen people ! The Son of Man came to find lost people and save them." - Luke 19:9-10


{Why do I say people are like that?} Because John came, and he did not eat {like other people} or drink wine. And people say, 'He has a demon inside him.' The Son of Man came eating {like other people} and drinking wine, and people say, 'Look at him! He eats too much and drinks too much wine. He is a friend of tax collectors and other bad people.' But wisdom is shown to be right by the things it does." - Matthew 11:18-19




Jesus heard this, and he said to them, "Healthy people don't need a doctor. It is the sick people that need a doctor. I did not come to invite good people. I came to invite sinners." - Mark 2:17