joi, februarie 14, 2008

Pastreaza ritmul (I)



"...La vremea indurarii te voi asculta, si in ziua mantuirii te voi ajuta..." Isaia 49:8

La fel cum exista un ritm al vietii fizice, exista si unul al trairii spirituale, pe care il determina Dumnezeu. Dumnezeu are un plan si un moment anume pentru aplicarea lui. Uneori actioneza brusc. Insa de obicei trebuie sa te pregateasca pentru schimbarile pe care le are in plan.


De multe ori va incepe prin a-ti desclesta degetele de pe careiera cre-ti oferea securitate, de pe caminul in care erai investit sau de pe relatia pe care o considerai de lunga durata. Apoi iti ofera pasiune de a urmari noi idealuri, iar nu dupa mult timp, te gandesti: " Stai putin. Aceste visuri nu vor fi niciodata implinite din pozitia mea actuala". Si astfel dorinta de schimbare se inradacineaza. Apoi vine asteptarea. De ce? Pentru ca este nevoie de timp pentru ca schimbarea sa produca rezultatele maxime.


In tot acest timp, Dumnezeu:
a) incepe sa-ti vindece trecutul, astfel incat sa nu-ti polueze viitorul
b) iti extinde cunostintele, asa incat sa fi mai bine pregatit
c) iti dezvolta caracterul.

Desi Dumnezeu spune:" Cel mai mic se va face o mie, si cel mai neinsemnat un neam puternic. Eu, Domnul, voi grabi aceste lucruri, la vremea lor." Isaia 60:22, nu-I apreciem sincronizarea decat dupa limpezirea apelor.

Oricum, un lucru este cert: daca-I permiti lui Dumnezeu sa-si indeplineasca planul dupa propria "planificare", vei avea parte de cel mai mari satisfacti. Si nu uita, este mai usor sa afli cand este vremea schimbarii daca esti familiar cu "ritmul lui Dumnezeu". Asta inseamna uneori indiferenta fata de straclucirea lumii sau fata de sfaturile prietenilor bine intentionati. Insa rezultatele finale intotdeauna merita efortul!
(Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi)

Niciun comentariu: