joi, februarie 04, 2010

Dumnezeu face lucruri mari prin fapte mici - de Max Lucado




“Nu dispretuiti aceste începuturi slabe, pentru ca Domnul se bucura cand vede inceperea lucrarii” (Zah. 4:10 NLT).

Începe. Începe doar! Ceea ce pare mic pentru tine ar putea fi enorm pentru altcineva. Întreabă-l doar pe Bohn Fawkes. În timpul celui de-al doilea război mondial, el a pilotat un B-17. Într-o misiune a ținut piept artileriei antiaeriene naziste.Chiar dacă rezervoarele sale au fost lovite, avionul nu a explodat și Fawkes a putut să aterizeze avionul.

În dimineața de după raid, Fawkes a cerut căpitanului obuzul german. Doreă să păstreze un suvenir al acestei întâmplări fericite. Căpitanul i-a explicat că nu numai unul ci unsprezece obuze au fost găsite în rezervoare, dintre care nici unul nu a explodat.

Tehnicienii au deschis proiectilele, găsindu-le fără încarcatură explozivă. Erau curate și inofensive și, cu o exceptie, goale. Excepția conținea o bucată de hârtie înfășurată cu grijă. Pe ea fusese mâzgâlit un mesaj în limba cehă. Tradus, se citea astfel: „Asta este tot ce putem face pentru voi acum”.

Un muncitor curajos de la linia de asamblare a dezamorsat bombele și a mâzgâlit biletul. El nu putea să oprească războiul, dar putea să salveze un avion. Nu putea să facă totul, dar putea să facă ceva. Și a făcut-o.

Dumnezeu face lucruri mari prin fapte mici.

Împotriva unui gigant falnic, o piatră de izvor pare zadarnică. Dar Dumnezeu a folosit-o pentru a-l răsturna pe Goliat. Comparând cu zeciuiala celor bogați, bănuții unei văduve par mici. Dar Isus i-a folosit pentru a ne inspira. Și în contrast cu preoții sofisticați și puternicii cârmuitori romani, un tâmplar țintuit pe-o cruce părea nimic mai mult decât o viață irosită. Puțini lideri evrei i-au plâns moartea. Numai o mână de prieteni i-au îngropat trupul. Oamenii și-au îndreptat atenția iarăși înspre templu. De ce nu?

Ce putere are un rabin îngropat? Știm răspunsul. Puterea seminței de muștar și a bucății de plămădeală. Puterea de a rupe în bucăți hainele morții și de a da la o parte pietrele mormântului. Puterea de a schimba istoria. În mâinile lui Dumnezeu, semințele mici cresc în copaci ce oferă adăpost. Drojdia mica se dezvoltă în pâini hrănitoare.

Faptele mici pot schimba lumea. Seamănă sămânță de muștar. Îngroapă plămădeala. Dă telefon. Scrie cecul. Organizează comitetul.

Moise a avut o echipă.

David a avut praștie.

Samson a avut o falcă.

Rahav a avut o ață.

Maria a avut mir.

Aaron a avut un toiag.

Dorca a avut un ac.

Toți au fost folosiți de Dumnezeu.

Tu ce ai?

Dumnezeu pătrunde în samanța mică, împuternicește sămânța mică. El vindecă viața obișnuită dăruindu-ne o viață neobișnuită prin niște daruri neobișnuite. Nu subestima micimea faptelor tale.

From Cure for the Common Life
Copyright (Thomas Nelson, 2006) Max Lucado

(material preluat de pe site-ul: maxlucadoromania.wordpress.com)