vineri, noiembrie 14, 2008

Un element important din viata de zi cu zi: SOMNUL



"Ceasul biologic" al fiecărei persoane corespunde în mare aproximaţie cu ciclul unei zile, iar de fapt, "circadian" înseamnă "aproximativ o zi". Ciclul de veghe şi somn este strâns legat de temperatura corpului: cu cât temperatura este mai mare, cu atât suntem mai activi; de partea cealaltă, cu cât temperatura scade, starea de somnolenţă începe să apară. Ritmurile corpului par a se baza pe două perioade de somn în fiecare zi: una lungă pe parcursul nopţii şi una scurtă, la amiază, când mulţi oameni obişnuiesc să doarmă sau cel puţin să se odihnească, oprindu-se din alerta obişnuită celorlalte momente ale zilei.


The Importance of Developing Good Habits In Our Daily Lives




Ca un aspect divers, contrar opiniei populare, somnul după masă, în particular, nu are efecte asupra depunerii de grăsime în organism. Acest aspect depinde de stilul de viaţă al persoanei, întrucât prelucrarea caloriilor de către organism nu se produce într-un interval de câteva ore sau minute cât timp are loc somnul de după masă. În schimb, ştiinţa ne demonstrează că lipsa somnului duce la producerea a două tipuri de hormoni ce provoacă poftă de mâncare. Somnul în sine, este un proces ce consumă calorii, chiar dacă mai puţine decât mersul pe jos, spre exemplu, dar nu poate fi răspunzător pentru depunerea grăsimii în organism.

Developing Good Sleeping Habits Sleeping Properly for Health




Sursa:http://ro.wikipedia.org/wiki/Somn

4 comentarii:

Anonim spunea...

In Tine, Doamne, e Odihna mea,
Si fara Tine, Viata nu-i a mea,
In toiul noptii, misterul Tau ma infasoara,
Si foamea dupa Tine se strecoara.

Tu esti Visul meu sublim,
Incredere-n suspin,
Lumina din Etern,
Comoara ce transforma,
Somnul greu si tern.

Pentru Tine eu respir
Si fara tine, visul meu se risipeste,
Tu Sensul existentei,
Din Viata Ta, primesc o noua viata.

Dedicatie pentru Ana-Maria
de la Laura (Arad)

Ana-Maria spunea...

Ce sa mai spun Laura...:)...m-ai coplesit...imi starnesti tot mai mult curiozitatea sa te cunosc ... e atat de ciudat...doua persoane care nu s-au vazut niciodata sa aiba o dragoste atat de profunda una pentru cealalta...e dragostea lui Hristos cea care ne leaga...e rugaciunea Lui de a fi una, ceea ce noi experimentam...uimitor...incredibil...doar Dumnezeu, care El este Uimitor, Extradordinar, Grandios, Unic, Perfect, Sfant, si de o Dragoste, Bunatate , Farmec si Frumusete ca nimeni altul, doar El ar fi putut realiza asa ceva!

Multumesc pentru dedicatie! E o poezie atat de profunda si adevarata in continutul ei...pentru ca vine de la El...El, Adevarul!

Multumesc Laura! Multumesc! :)

Ana-Maria spunea...

Si e foarte benefica aceasta completare a ta pentru articolele despre somn si odihna.

Pentru ca intr-adevar avem nevoie nu doar de odhina fizica ci in special de cea a inimii pe care o gasim doar in Mana Dumnezeului celui viu prin jertfa Mielului Sfant - Isus.

Glorie, Slava si Onoare Lui!

Ana-Maria spunea...

aaa...si inca ceva: ai vazut in ce data, ora si minut ai publicat commentul? :)

Amazing! ;)