duminică, ianuarie 31, 2010

SARI DIN CORABIE PENTRU DOMNUL!


"Când a auzit Simon Petru că este Domnul.. s-a aruncat in mare" (Ioan 21:7)


După ce ucenicii au pescuit o noapte intreagă fără să prindă nimic, Domnul Isus le-a spus: "Aruncati mreaja in partea dreaptă a corăbiei" si au prins 153 de pesti. Asa functionează lucrurile, doar un cuvânt să spună El si dintr-odată totul se schimbă in bine.
Apoi citim: "ucenicul, pe care-l iubea Isus, i-a zis lui Petru: "Este Domnul!" Când a auzit Simon Petru că este Domnul si-a pus haina pe el, si s-a incins, căci era dezbrăcat, si s-a aruncat in mare" (Ioan 21:7) si s-a dus direct la Isus. Petru a trebuit să se hotărască fie să lase pestele si să meargă la Isus, fie să rămână si să se bucure de lucrul pentru care a muncit. Este o incercare prin care trecem cu totii după ce ne-am implinit obiectivele vietii, năvodul nostru este plin si in sfârsit am reusit. Provocarea cu care ne intâlnim este aceasta: rămânem să ne păzim binecuvântările sau sărim din corabie pentru a merge la El si a ne dărui Lui in intregime?

Pavel vorbeste pe scurt despre cariera sa: "eu, care sunt tăiat imprejur a opta zi, din neamul lui Israel, din semintia lui Beniamin, Evreu din Evrei; in ce priveste Legea, Fariseu; in ce priveste râvna, prigonitor al Bisericii; cu privire la neprihănirea pe care o dă Legea, fără prihană" (Filipeni 3:5-6). Realizat din punct de vedere al carierei, Pavel era un om de frunte. Dar ascultati-l acum: "acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, fată de pretul nespus de mare al cunoasterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate si le socotesc ca un gunoi, ca să câstig pe Hristos" (Filipeni 3:8). Pavel si-a dat seama că adevărata sa identitate consta nu in realizările sale, ci in relatia sa cu Isus. Simti si tu acelasi lucru? In acea noapte, la prima vedere Petru risca să piardă totul, dar totusi când a ajuns la tărm L-a găsit pe Isus ocupat, pregătea mâncarea!

Orice ai nevoie, găsesti la Dumnezeu. La orice lucru renunti, Dumnezeu iti va da o răsplată mult mai mare. Lucrurile la care esti dispus să renunti vor determina in ultimă instantă lucrurile pe care El ti le va incredinta.
(Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi)

Niciun comentariu: