sâmbătă, martie 08, 2008

Observati diferenta....?



















































Va las sa va ganditi....iar peste o vreme (o zi, doua...) voi da raspunsul. ...sa invatam ceva de la ghiocel.....dar nu va spun acum ...:). "Bine", veti spune, "sunt multe diferente"...da, sunt mai multe. Nu e nici o problema sa gasiti mai multe. Am pornit observatia de la faptul ca ghiocelul este prima floare care isi scoate capul afara. Cu ce se deosebeste ea de celelalte? ...ea e prima care se vede primavara...celelalte infloresc dupa....ce invatam de la ghiocel - "Primul"?
P.S. Puteti compune propria voastra expunere, analiza...si apoi cum sa o aplicam practic!

2 comentarii:

Ramona spunea...

Smerenie!
Prsonal, cu ceva timpm în urmă, asta mi-a descoperit Domnul! E o floare frumosă, gingaşă,puritatea transimisă prin culoarea sa, dar special, extrem de special, e modul, total diferit, în care Domnul a creat această floarea.E mereu aplecat, as spune inclinat in fata maretiei Celui care l-a creat. E intro continua inchinare! Sa fii binecuvantata draga mea Ana!
Cu prietenie, Ramona!

Ana-Maria spunea...

Minunat! DA! La asta m-am gandit si eu. :). Mersi Ramo !

...povestea a inceput cand am vazut in gradina la unul din vecinii mei o mica gramajoara de ghiocei, atat de frumosi, iar pe fondul negru al pamantului, cu capul lor atat de plecat...nu am putut sa-mi iau ochii de pe ei cateva momente...invatam smerenia si continua reverenta in fatza Celui Prea Inalt chiar de la un ghiocel ! ...

Splendoarea si grandoarea lui Dumnezu ne este revelat chiar prin ceea ce El a creat.

Extraordinar! Umitor! Splendid! Fascninant! Fermecator!...nu mai am cuvinte...

Iar prin faptul ca e primul...nu e mandru...ci , dimpotriva...stie ca Dumnezeu i-a poruncit sa infloreasca la momentul lui, si cu sfiala si teama, in ascultare de El, isi scoate capul afara, dar si-l pleaca in fata maretiei Lui...ca si cand zice: "nu e meritul meu...eu doar ascult...toata slava e a Celui ce m-a creat asa cum sunt ! ...nu...nu va uitati la mine!...nu de la mine insumi am inflorit asa frumos!...oh, nu , nu !...El! El! El!...toata slava si tot meritul e al Lui ! ...slaviti-L pe El ! El merita toata cinstea, inchinarea, dragostea, gloria si lauda! "