duminică, ianuarie 06, 2008

Pretul binecuvantarii (2)



"Cine dintre voi, daca vrea sa zideasca un turn, nu sta mai intai sa-si faca socoteala cheltuielilor..." Luca 14:28


De cate ori nu te-ai rugat pentru ceva anume fara sa-ti dai seama cat de mult te va costa in final? Intotdeauna succesul are si un pret pe care-l platesti. A fi binecuvantat poate fi o munca grea. Tot ceea ce ne da Dumnezeu necesita ingrijire. Cand Dumnezeu i-a asezat pe Adam si pe Eva in Gradina Edenului ei trebuiau in continuare sa aiba grija de ea. Domnul Isus a spus: "cine dintre voi, daca vrea sa zideasca un turn, nu sta mai intai sa-si faca socoteala cheltuilelilor...". De pilda, cand Dumnezeu te binecuvanteaza sa nu te astepti ca toti cei din jurul tau sa se bucure. Unii vor crede ca binecuvantarea aceasta a avenit pe socoteala lor. Asta este pentru ca ei nu doresc sa inaintezi mai rapid decat ei.

Sau isi doresc ceea ce Dumnezeu ti-a dat tie, dar nu stunt pregatiti saplateasca pretul pe care l-ai platit tu. Iacov spune: "Caci acolo unde sunt pima si duh de cearta, sunt tulburare si tot felul de fapte rele"(Iacov 3:16). si nu trebuie sa te pazesti doar de dusmani; tradarea vine deseori de la cei din tagma ta. Domnul Isus a stat la masa cu Ioan pe care il iubea foarte mult, precum si cu Iuda vanzatorul. Unu ldintre ei era destul de aproape pentru a-si aseza capul pe pieptul Domnuli Isus, in timp ce celalalt a avut spatiu suficient pentru a-l trada cu un sarut. Trebuie sa stii cine sta la masa cu tine!

Cu toate acestea, oricat de dureros este sa fi criticat de cei pe care ii respecti si in care ai incredere, este mai rau sa deviezi de la calea pe car ti-a trasat-o Dumnezeu pentru a le castiga acceptarea. Oricat de bine te-ai simti sa fi recunoscut si aplaudat, la un anumit moment va trebui sa te opresti si sa te intrebi: "Cat de mult sunt dispus sa jertfesc pentru a fi binecuvantat?". Raspunsul tau iti va hotari soarta.

Niciun comentariu: