joi, februarie 14, 2008

Increde-te in sincronizarea lui Dumnezeu!



" Adevarat, adevarat, va spun ca, daca grauntele de grau, care a cazut pe pamant, nu moare, ramane singur; dar daca moare, aduce multa roada. Cine isi iubeste viata, o va pierde; si cine isi uraste viata in lumea aceasta, o va pastra pentru viata vesnica. Daca Imi slujeste cineva, sa Ma urmeze; si unde sunt Eu, acolo va fi si slujitorul Meu. Daca Imi slujeste cineva, Tatal il va cinsti." Ioan 12:24-26

Graul nu poate fi plantat si recoltat in acelasi anotimp. Pentru a incolti si a se reproduce, samanta trebuie plantata adanc, in pamant, acolo unde nu o zareste nimeni. Acolo sufera o transformare completa de-alungul anotimpurilor, fiind hranita de sol, apa si caldura soarelui.

La fel, scopurile lui Dumnezeu pentru viata ta nu pot fi "grabite". Le poti doar purta, permitandu-le sa se dezvolte, recoltandu-le apoi la momentul ales de El. "Gestatia" este o parte indispensabila a ciclului vietii. Singura diferenta este ca, in problema discutata aici, nu cunosti exact modalitatea si /sau momentul in care "samanta" plantata de Dumnezeu va prinde viata, insa stii, in adancul tau ca acel moment va veni. Cand Dumnezeu "planteaza " un vis in inima ta, incepe sa te pregateasca pentru implinirea acestuia. Iti intareste caracterul si iti intareste radacinile spirituale.

Dar, pentru ca nu putem aprecia momentul in care va prinde viata, devenim frustrati si incercam sa grabim lucrurile. Ar putea trece spatamani, luni sau chiar ani din momentul in care vei simti ceva frematand in tine si pana la clipa nasterii "semintei" plantate in tine.

Porti in tine ceva ce nu poate fi "recoltata" imediat? Ceva ce necesita hranire si ingrijire inainte de a rodi? Daca raspunsul este "da", nu ucide acel lucru incercand sa-l aduci la viata prematur. In schimb, increde-te in sincronizarea lui Dumnezeu. Nu extisa nici o afirmatie in Scriptura, care sa afirme ca Dumnezeu a intarziat vreodata. Intre timp, pregateste-ti inima. Cum? Desprinzandu-te de cele atitudini si relatii care opresc dezvoltarea "semintei" si in ultima instanta, a recoltei pe care aceasta o va produce.
(Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi - alta editie)

Niciun comentariu: