miercuri, februarie 13, 2008

Adoratie absoluta



"Sfantul Augustin (secolele IV-V dupa Christos)

"In ce ma priveste, desi sub privirea Ta ma dispretuiesc, socotindu-ma cenusa si tarana, macar stiu despre Tine ceva ce nu stiu despre mine(...); cat stiu despre mine, o stiu pentru ca Tu ma luminezi, iar ce nu cunosc voi continua sa nu cunosc, pana cand intunecarea mea se va face in fatza Ta ca lumina zilei".

Interiorul omului e un abis de mister, un necunoscut apartinand doar Domnului: "Ce sunt oare, Dumnezeul meu? Ce fel de fiinta? O viata schimbatoare, multiforma, salbatic nemasurata. "

Incercarea de a face lumina in tine insuti se loveste de o compacta opacitate, a carei cheie o are doar puterea divina:"Am devenit pentru mine un tinut de incalceli si de truda, mereu si mereu." Eul nu este al meu, pentru ca in strafundul fiintei mele se acunde alteritatea absoluta, transcendenta divina.

Aceste "Confesiuni" nu invita asadar la cunosterea de sine, ci la conversiune, la lepadare de "otravitele dulceti" ale lumii, de gaunoasele gingasii ale placerii pentru singura realitate de valoare, aceea a divinului, locuitor sacru al forului interior: "Eu nu stiu decat un singur lucru: ca pentru mine, nu numai in afara mea dar si in mine, totul merge prost fara Tine si orice belsug care nu e Dumnezeul meu e pentru mine saracie."

In noaptea inimii omenesti, numai credinta este sursa de adevar si de mantuire. Ca sa raspunda nemarginirii lui Dumnezeu, credinciosul nu are decat o solutie: adoratia deplina. "

Let there be Peace on Earth (Vince Gill)



Let there be peace on earth,
and let it begin with me.
Let there be peace on Earth,
the peace that was meant to be.


With God as our Father,
brothers all are we,
Let me walk with my brother,
in perfect harmony.


Let peace begin with me,
let this be the moment now.
With every step I take,
let this be my solemn vow,


To take each moment and live each moment
in peace, eternally.
Let there be Peace on Earth,
and let it begin with me.

Psalmul 33




Psalmii 33:1 Neprihăniţilor, bucuraţi-vă în Domnul! Oamenilor fără prihană le stă bine cântarea de laudă.
Psalmii 33:2 Lăudaţi pe Domnul cu harfa, lăudaţi-L cu alăuta cu zece coarde.
Psalmii 33:3 Cântaţi-I o cântare nouă! Faceţi să răsune coardele şi glasurile voastre!
Psalmii 33:4 Căci Cuvântul Domnului este adevărat, şi toate lucrările Lui se împlinesc cu credincioşie.
Psalmii 33:5 El iubeşte dreptatea şi neprihănirea; bunătatea Domnului umple pământul.
Psalmii 33:6 Cerurile au fost făcute prin Cuvântul Domnului, şi toată oştirea lor prin suflarea gurii lui.
Psalmii 33:7 El îngrămădeşte apele mării într-un morman, şi pune adâncurile în cămări.
Psalmii 33:8 Tot pământul să se teamă de Domnul! Toţi locuitorii lumii să tremure înaintea Lui!
Psalmii 33:9 Căci el zice, şi se face; porunceşte şi ce porunceşte ia fiinţă.
Psalmii 33:10 Domnul răstoarnă sfaturile Neamurilor, zădărniceşte planurile popoarelor.
Psalmii 33:11 Dar sfaturile Domnului dăinuiesc pe vecie, şi planurile inimii Lui, din neam în neam.
Psalmii 33:12 Ferice de poporul, al cărui Dumnezeu este Domnul! Ferice de poporul, pe care Şi-l alege El de moştenire!
Psalmii 33:13 Domnul priveşte din înălţimea cerurilor, şi vede pe toţi fiii oamenilor.
Psalmii 33:14 Din locaşul locuinţei Lui, El priveşte pe toţi locuitorii pământului.
Psalmii 33:15 El le întocmeşte inima la toţi, şi ia aminte la toate faptele lor.
Psalmii 33:16 Nu mărimea oştirii scapă pe împărat, nu mărimea puterii izbăveşte pe viteaz;
Psalmii 33:17 calul nu poate da chezăşia biruinţei, şi toată vlaga lui nu dă izbăvirea.
Psalmii 33:18 Iată, ochiul Domnului priveşte peste cei ce se tem de El, peste cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui,
Psalmii 33:19 ca să le scape sufletul de la moarte, şi să-i ţină cu viaţă în mijlocul foametei.
Psalmii 33:20 Sufletul nostru nădăjduieşte în Domnul; El este Ajutorul şi Scutul nostru.
Psalmii 33:21 Da, inima noastră îşi găseşte bucuria în El, căci avem încredere în Numele Lui cel Sfânt.
Psalmii 33:22 Doamne, fie îndurarea Ta peste noi, după cum o nădăjduim noi de la Tine!

What Jesus did? for Feb.13




Waging Peace - Matthew 5:9

What great blessings there are for the people that work to bring peace! God will call them his sons and daughters. (ERV)



Key Thought
"Wage Peace." That's a fairly popular bumper sticker around our neck of the woods. It's the grown up version of the old Hippie song, "All we are saying is give peace a chance." Deep in our hearts we know there is a tremendous difference between being a peace lover and a peace maker. Peace lovers like the calm and security and illusion of "giving peace a chance." But peace has no chance unless it is waged! Peace is not a state that results because of a lack of wars; peace is the result of work, character, and sacrifice of those who are peacemakers. They wage peace. They take risks; they forgive wrongs; and they compromise on personal demands without sacrificing personal integrity. They are willing to pay the price to make and preserve the peace with integrity. No wonder God calls such people his children; they're doing what is most like him!

Today's Prayer
Loving and merciful God, thank you for providing the sacrifice which brought me peace with you. Forgive me when I have loved peacefulness more than I have loved pursuing peace. Please give me the integrity, character and fortitude to do today what brings peace in my work place, my home, and my heart. Through the blessed name of Jesus, who purchased my peace, I pray. Amen.

Meditatie




Isus S-a întors; si când i-a văzut ca merg dupa El, le-a zis :Ce cautati ? Ei I-au raspuns:Rabi (care talmacit însemneaza Învatatorule), unde locuiesti ? Veniti de vedeti, le-a zis El. S-au dus si au vazut unde locuia; si în ziua aceea au ramas la El...Ioan 1:38-39.



Într-o zi în care Domnul Isus a observat ca doi dintre ucenicii lui Ioan îl urmaresc îndeaproape, i-a întrebat:Ce cautati? Ca sa dea un răspuns întrebarii ce le-a fost adresata, si curiozitatii din inima lor, acestia au raspuns cu o noua întrebare . Învatatorule am vrea sa stim unde locuiesti?
Veniti de vedeti, le-a raspuns Domnul ! Dupa momentele petrecute cu Domnul în acea zi, cei doi ucenici au fost asa de impresionati, încât au hotarât sa-I devina ucenici.


Tuturor celor ce doresc sa-L cunoasca mai îndeaproape, Domnul Isus adreseaza si astazi aceeasi învitatie.Veniti de vedeti! Vor ajunge însa sa-L urmeze pe Domnul, numai cei ce raspund acestei chemari, cautând sa se convinga personal.



Cu doua luni înainte ca sa fie asasinat, Dr.Martin Luter King. Jr, a vorbit în biserica sa Eben Ezer din Atlanta, despre momentul mortii sale. El a anticipat acel moment cu declaratia: Chiar în aceste momente îmi întrezaresc sfârsitul vietii si ma gândesc la modul cum se vor desfasura funerariile.



Daca veti fi prezenti la acea ocazie, sa nu-mi tineti o slujba lunga. Daca cineva va începe cu elogiile, asigurati-va ca nu va vorbi mult. Sa-i spuneti sa nu mentioneze ca am fost câstigatorul Premiului Nobel, pentru ca acest fapt nu-i asa de important pentru mine. Nu-i important nici ca am primit 300-400 alte premii, de la institutii si organizatii interne si internationale.



De aceea la serviciul meu de înmormântare, as dori sa se poata spune, ca Martin Luther King si-a dat viata pentru a-i sluji pe altii, ca i-a iubit pe toti în aceeasi masura si a luptat pentru a reda libertatea celor înrobiti, a-i îmbraca pe cei goi, a-i hrani pe cei flamânzi si a-i vizita pe cei întemnitati.



As dori apoi ca la serviciul meu de înmormântare sa se poata spune ca Martin Luther King, a trait si-a murit slujind umanitatea. Sa nu întrebati de conturile mele, pentru ca nu veti gasi nici un ban în ele. Tot ce am adunat, am împartit deja saracilor. Pentru ca nu am nici proprietati sau lucruri extravagante, pe care sa le las în urma mea, tot ceea ce doresc sa ramâna dupa trecerea mea din viata, este amintirea ca am trait o viata dedicata altora.



Dr.Martin Luther King.Jr, a lasat ca mostenire exemplul unei vieti traite în dedicare deplina, pentru ca aceasta a fost masura predarii lui în slujire, chiar din momentul când a fost ales ca pastor. Desi în acea vreme King, era un tânar entuziast, cu convingeri ferme, si echipat pentru a fi un bun predicator, de parintele sau spiritual, atunci când a fost atins de Duhul lui Dumnezeu, a înteles că pentru el chemarea lui Dumnezeu este sa traiasca pentru altii.



Când a raspuns acestei chemari:Vino si vezi, Dr.Martin Luther King, nu numai ca a devenit un urmas al Domnului, ci a facut-o printr-o dedicare deplina .
Care este masura predarii tale ?



Rugaciune. Doamne Isuse; ajuta-ma sa raspund invitatiei dragostei Tale si sa ma conving personal de prezenta Ta, pentru ca sa Te pot urma cu dedicare. Amin