marți, mai 05, 2009

Imaginea de ansamblu a lucrurilor cu adevarat importante in viata (I)

Imaginea de ansamblu a lucrurilor cu adevarat importante in viata (I)
Ben Carson si Gregg Lewis





Partea intai: Sa intelegem Imaginea de ansamblu

"Daca ar trebui să numesc un lucru învăţat in decursul vietii, acela ar fi ca niciodata nu trebuie sa-L subestimam pe Dumneze; trebuie doar sa-L lasam sa lucreze. "

"Dumnezeu este intotdeauna capabil sa schimbe in bine urmarile celor mai neplacute experiente. El poate sa indrepte cele mai mari greseli si cele mai profunde slabiciuni."

"Un creier uman normal este probabil cea mai minunata si complexa piesa din puzzel-ul tridimensional al lumii create."

"In timp ce ne indreptam spre sala de operatie , ma rugam disperat ca Dumnezeu sa preia comanda, iar eu sa fiu doar o unealta pentru ceea ce va voi El sa faca."

"Cand am intrat in sala si m-am aplecat peste cei doi baieti, m-am rugat din nou, in Numele lui Isus, ca Dumnezeu sa preia operatia , pur si simplu in mainile Sale."

"De nenumarate ori in timpul carierei mele de chirurg, am dus la bun sfarsit operatii dificile doar pentru ca un parinte sau o ruda a pacientului imi aducea la cunostinta faptul ca ei si toti cunoscutii lor se rugau pentru mine. Nu aveam cuvinte sa le explic cum in mod vizibil am resimtit acel sprijin. Am experimentat in mod repetat efectele de netagaduit, si uneori palpabile, ale rugaciunii."

"Intodeauna vorbesc mai putin despre succesele personale si mai mult despre lectiile pe care le-am invatat de-alungul anilor. In mod repetat, imi incurajez ascultatorii sa foloseasca la maximum potentialul mintilor lor, oferind ca exemplu propria-mi experienta legata de intelegerea prioritatilor in viata."


(Pasaje preluate din cartea cu acelasi tilu, Casa de Editura: Viata si sanatate, 2006, Bucuresti)