miercuri, februarie 20, 2008

Poveste cu maini...(exceptional)







O poveste adevarata... ca si cum ar exista si povesti neadevarate sau mai putin adevarate... De fapt, adevarul despre sufletele noastre se rosteste pe sine în foarte multe feluri si toate devin povesti mai devreme sau mai târziu.

Se spune ca în Nurnberg traiau doi prieteni cum nu se mai vazuse - mai ales în timpurile acelea întunecate de la sfârsitul secolului al XV-lea. Pe vremea aceea, când spiritul uman dadea semne ca vrea sa se rupa cu orice pret de habotnicia impusa de o biserica menita mai mult sa dezbine decât sa uneasca, prietenia era o forma prin care sufletele asemenea se sustineau întru desavârsire.

Cei doi prieteni aveau amândoi 16 ani si amândoi primisera un har deosebit de la Dumnezeu. harul de a surprinde prin taina desenului atât viata, cât si moartea, atât vazutul, cât si nevazutul. Tinerii erau dornici sa învete si sa se împlineasca în arta. Visau cu ardoare sa ajunga chiar ca idolul lor, Leonardo DaVinci, si pentru asta erau gata sa faca totul. Dar visul lor era departe de a se putea împlini cu usurinta, caci erau tare saraci - pe cât de mare le era harul, pe atât de mici le erau avutiile pamântesti.Într-o seara, pe când erau amândoi în atelierul pe care îl împarteau frateste, unul din ei spuse, privind la doua gravuri abia terminate.

- Frate, noi trebuie sa mai învatam. Gravura pe care am facut-o eu acum nu este perfecta, mai am multe de adaugat talentului meu. Gravura ta, în schimb, este mult mai aproape de perfectiune. Talentul tau este copt, asa ca mi-a venit o idee. Eu voi munci si voi accepta orice comanda, voi face mobila, voi sculpta pietre funerare, voi picta portrete... orice. Asa voi strânge banii necesari ca tu sa mergi la scoala în Italia pentru a-ti desavârsi arta. Apoi te vei întoarce si ma vei ajuta si pe mine sa merg la scoala.

.- Dar nu pot sa încuviintez asa ceva, zise celalalt. Nu ne-am despartit niciodata pâna acum si a fost bine. De ce vrei acum sa facem asta? Amândoi avem talent si amândoi avem dorinta apriga de a merge la scoala. Sacrificiul tau ma onoreaza si ma face sa îti cer sa mergi tu primul la scoala.

- Nu, Albrecht, vei merge tu primul, fiindca esti mai talentat si vei avea nevoie de mai putin timp pentru a-ti însusi noile cunostinte. Eu am foarte multe de învatat, iar tu ai munci o viata pâna as termina eu scoala. Asa ca voi munci eu, pâna când tu vei fi cunoscut. Asa e mai usor pentru amândoi.

Tânarul pe nume Albrecht a fost coplesit de nobletea gestului prietenului sau, mai ales ca stia ca talentul amândurora era egal. Asa ca a acceptat plin de recunostinta si a plecat la scoala. Pretul studiilor lui a fost însa foarte mare. Prietenul lui a acceptat muncile cele mai de jos pentru a strânge banii de care Albrecht avea nevoie la scoala.

Timpul a trecut si, dupa sapte ani de munca grea si de o parte si de alta, Albrecht se întoarse la prietenul lui cu foarte multi bani si cu dorinta sincera de a-l ajuta sa mearga la scoala, ca sa aiba si el o viata împlinita si îmbelsugata. Era seara când s-a întors. S-a apropiat de casa cea saracacioasa si mai întâi privi pe fereastra, ca sa vada cum mai arata prietenul lui.Acesta se ruga în genunchi în fata unei lumânari ieftine. Îngenunchease pe podeaua rece si rostea rugaciune dupa rugaciune, cu glas cald.

La lumina tremurânda a lumânarii, Albrecht vazu mâinile prietenului sau si înmarmuri. Erau doua mâini noduroase, muncite, scrise cu multe rani si lovituri, mâini de apostol întru ale desavârsirii aproapelui. Îsi dadu seama cu nemasurata tristete ca prietenul lui nu mai putea merge la scoala cu mâinile acelea jertfite, ca nu va mai putea tine penelul cu finetea necesara unor tablouri, si nici instrumentele de gravura nu vor mai putea fi mânuite cu usurinta, caci mâinile tremurau în rugaciune de atâtia ani de munca...

Astepta pâna ce prietenul lui îsi termina rugaciunea si batu la usa. Usa se deschise larg, iar prietenul lui se bucura peste masura de revedere.

- Acum vei merge tu la scoala, zise Albrecht, si vei duce o viata fara griji. Este rândul tau.Prietenul lui nu zise nimic, doar îsi privi în liniste mâinile muncite.
- Dragul meu, mâinile acestea nu mai pot tine penelul, dar te pot îmbratisa cu bucurie. Îti multumesc ca te-ai întors si, mai ales, ca ai devenit cel care esti acum. Eu nu mai pot merge la scoala. Însa sunt multumit, fiindca mi-am gasit rostul în fiecare lucru ce mi-a iesit din mâini cu voia lui Dumnezeu.Albrecht îi ceru încuviintarea prietenului sau de a-i desena mâinile asa cum le vazuse în rugaciune.
Asa s-au nascut "Mâinile de apostol" de Albrecht Durer.-_-_-_-_-

Fie sa gasesti mereu în jurul tau prieteni! Fie ca orice gest facut pentru ei sa fie însotit de gândul ca uneori pentru ca unii sa se desavârseasca, altii trebuie sa se jertfeasca - jertfa însotita de rugaciune e binecuvântata si aduce bucurie.Iar amintindu-ti de mâinile muncite împreunate în rugaciune, fie sa poti primi smerit gesturile de iubire pe care prietenii tai le fac pentru tine!

+comentariul lui Burac Petru:
Frumos exemplu de daruire. Atunci cand iubesti ai initiativa sa daruiesti. Asa si Isus ne-a iubit El mai intai si acum noi putem privi la mainile Lui care au cele mai puternice urme, urmele de cuie de la Calvar. Acum noi putem intra la scoala lui Dumnezeu. El a platit pentru noi TOTUL. (resursecrestine.ro)

Beautiful One

In Christ alone

In Christ Alone



In Christ alone my hope is found
He is my light, my strength, my song
This Cornerstone, this solid ground
Firm through the fiercest drought and storm
What heights of love, what depths of peace
When fears are stilled, when strivings cease
My Comforter, my All in All
Here in the love of Christ I stand

In Christ alone, who took on flesh
Fullness of God in helpless babe
This gift of love and righteousness
Scorned by the ones He came to save
?Til on that cross as Jesus died
The wrath of God was satisfied
For every sin on Him was laid
Here in the death of Christ I live

There in the ground His body lay
Light of the world by darkness slain
Then bursting forth in glorious Day
Up from the grave He rose again
And as He stands in victory
Sin?s curse has lost its grip on me
For I am His and He is mine
Bought with the precious blood of Christ

No guilt of life, no fear in death
This is the power of Christ in me
From life?s first cry to final breath
Jesus commands my destiny
No power of hell, no scheme of man
Can ever pluck me from His hand
?til He returns or calls me home
Here in the power of Christ I'll stand

What Jesus Did! - Righteousness!









I tell you that you must do better than the teachers of the law and the Pharisees. If you are not better people, then you will not enter the kingdom of heaven. - Matthew 5:20 (ERV)



THOUGHT:

Jesus repeatedly and even deliberately enters into conflict with the Pharisees and Scribes in Matthew's Gospel. Why? Why are Jesus' most scathing denunciations directed at those most recognized as the religious in his society? Jesus is concerned because God's truth often got lost in their arguments over theoretical and picky religious subjects. Their goal seemed to revolve around trying to justify themselves and their actions without displaying the righteousness and grace of God. Jesus wants his disciples to demonstrate the intent of the Law in our lives. He wants us to display the heart and character of God as his children in our daily lives. He wants his disciples to be a new generation that has living the righteousness and grace of God as its consuming passion.


PRAYER:

Father, I want to be righteous. I want to live my life in a way that reflects your love for the lost, your compassion for the broken, your passion for holiness, and your disdain for hypocrisy. I know that this holy life is not possible on my own, so please cleanse me and make me holy by the power of your Spirit. Please bring forth the righteous character of your Son in me. In Jesus' name I pray. Amen.

Related Scriptures:
- 2 Cor. 5:21
- Matt. 23:2-3,
- Rom. 8:3-4

Maxime


"Binecuvântările pregătite de Dumnezeu pentru tine... îţi depăşesc imaginaţia!!!"
Când te vorbesc alţii de rău, trăieşte frumos, ca nimeni să nu-i creadă.
Nu uita: lângă cel mai înalt punct al fericirii se află cea mai adâncă prăpastie a durerii.
Cei ce umblă cu Dumnezeu nu vor fi în pas cu lumea.
Fiecare vrea să trăiască pe vârful muntelui, însă toată fericirea şi creşterea vin în timp ce îl urci!
"Geniul se poate forma in linistea unei biblioteci,dar taria de caracter este de multe ori rezultatul unei vieti traite pe nicovala suferintei" Richard Wurmbrand


Continua pentru Hristos...chiar daca ai fost insultat...chiar daca sentimentele tale au fost ranite...chiar daca ai ajuns la capatul puterii si vrei sa renunti...NU TE DA BATUT! Aminteste-ti de promisiunile lui Dumnezeu!

Te poţi ridica la înălţimile cunoaşterii numai coborând întâi în valea închinării.-Richard Wurmbrand-

" Ori de câte ori m-am încrezut în mine am avut îndoieli faţă de ceilalţi. Ori de câte ori m-am încrezut în ceilalţi am avut îndoieli faţă de mine. Numai când m-am încrezut în Dumnezeu am ajuns la convingerea căci El este singurul demn de încredere. Cornel Stelian Popa

"A-ti pune credinta decat in propriul sine necesita un oarecare curaj:insa cei ce si-au pus credinta in Dumnezeu pot marturisi ca acest lucru le-a dat in schimb pace si un curaj mai mare..."

"Buna dimineata!EU sunt DUMNEZEU! Astazi,Ma voi ingriji de toate problemele tale. Te rog,aminteste-ti ca nu am nevoie de ajutorul tau! Daca cel rau se intampla sa iti trimita o situatie in care sa nu te poti descurca,nu fi ispitit sa o rezolvi tu insuti.Schimba-i adresa si trimite-o la randul tau in cutia de scrisori a Domnului ISUS! Odata ce ai pus problema in cutia LUI,nu te mai gandi la ea si nu fi ispitit sa o iei inapoi.Gandindu-te sau impovarandu-te cu ea,nu-ti va aduce nici o rezolvare! Daca este o situatie pe care esti capabil sa o rezolvi,te rog consulta-Ma in rugaciune ca sa fi sigur ca ai gasit rezolvarea potrivita! Pentru ca EU nu dorm si nici nu atipesc,nu este nevoie ca tu sa nu dormi noaptea.Odihneste-te,copilul Meu!Daca ai nevoie sa Ma contactezi,EU Ma aflu doar la o distanta de rugaciune.Dandu-Mi Mie problema ta,toate lucrurile vor fi bune si vei putea merge mai departe!"

Răbdarea te face să stăruieşti pe calea desăvârşirii, chiar dacă Dumnezeu întârzie să-ţi facă acest dar.-Richard Wurmbrand-

"Cât de grea ar fi povara, o porţi mai uşor când îi adaugi răbdare."-Richard Wurmbrand -
"In adâncimi de suferinţă se naşte perla-nţelepciunii,desăvârşită-i prin credinţă şi prin puterea rugăciunii." -Richard Wurmbrand-
Nimeni nu-si cunoaste destoinicia pana n-o pune la incercare."Nu pot" te tine in noroi,insa "incearca"scoate capul din groapa. Pentru "incearca"nici un deal nu este prea greu de urcat,nici un pamant prea tare de arat, nici un camp prea mlastinos sa fie uscat, nici o groapa prea adanca sa nu poata fi astupata, nici o scoala prea grea,sa nu poata fi absolvita!!!

"Poti fii sigur ca daca umbli cu El, privesti la El si astepti ajutor de la El, El NICIODATA nu-ti va insela asteptarile!" G. Mueller

Cand stii ca esti print, nu te mai porti ca un cersetor! Cand stii ca esti ales nu te mai simiti un nimenea in drum! Cand stii ca esti prieten al Mirelui nu te mai comporti ca un rob Cand stii ca ai statutul de fiu al Regelui nu te mai injosesti la o traire de rand, ci cu fata senina, zambind, privind tot inainte...TU te inalti ca un vultur...stai la vedere ca o cetate pe un deal si luminezi in jur Ca sa stie lumea: ,,TU ESTI FIU DE DUMNEZEU!''